Home

Lajme

FUSHATA ELEKTORALE. ELBASAN 12.04.2021PERFAQESUES TE PALODHUR TE EMIGRACIONIT VIJNE TE NDIHMOJNE FUSHATEN E PESH DHE ALEANCES ABEOK

No Comments Aktualitet Lajme

Elbasani eshte qyteti i 3 me i rendesishem dhe me i populluar i Republikes se Shqiperise me rreth 180.000 banore!
Qytet i Kultures, Arsimit…qytet i Njerezve te Mire!
Per gjithshka mund te konsiderohet kerthiza e Shqiperise, asaj londineze dhe Trojeve Etnike !
Jo pa qellim PESH e ka vendos Seline Qendrore ne Tirane ndersa Seline e Fushates 2021ne Qytetin e Elbasanit !
Fushata Elektorale po i afrohet zenitit te saj!
Dhe pse Qeveriu deshtoi ne arritjen e premtimit per Votimin e Shqiptareve Jashte Atdheut (Emigranteve),megjithate grupe emigrantesh e sidomos mes tyre perfaqesues dinjitoz e popullor vijne te ndihmojne per te sjell ndryshim e kerkuar nga Populli e sidomos nga Emigdacioni/Diaspora !
Erdhi Spiro Bezhani kuader i dal nga UE AXH , nje Sipermares i nderuar dhe Mjeshter i Veprave me gure zbukurues por dhe mjediseve ekologjike natyrore!
S.Bezhani nje organizator fjalepak e pune shume. Me shume miq e shoke qe ka ndihmuar me qindra shqiptare te punesohen, shume prej te cileve ne 25 e me kurbet i ka punesuar ne sipermarjet qe kryente vet.
Dashamiresia dhe zemergjeresia e S.Bezhanit eshte epashoq! Me te me pjekuri e logjike arrihen rezultatet e pritura!Fjala e tij ze vend ! Spiro erdhi nga Mitilini!
Erdhi Shkelzen Kreci jurist i UT.Nje tjeter emer i njohur per Emigrantet e Kretes, krejt Greqise e jo vetem! Dhe Sh.Kreci prej 25 vitesh ne kurbet eshte nje Sipermarres i suksesshem ne Atdhe e ne Emigracion ne Krete ne Kisamu Kastelo-Hanja ku ka shume fshatra e vendbanime autoktone shqipfolese ose sic i quajne ati Arvanit!
Erdhi dhe Luam Jakimi, Agronom i Fakultetit te Bujqesise se Universitetit te Korces, Sipermarres ne Santorini, ishullin vullkanik te Egjeut, prej rreth 25 vjetesh ne emigracion. Dhe L. Jakimi drejtues Shoqate Emigracioni dhe kryesues i listes se Qarkut Diber!
Me ta dhe inxhiner per Teknologjine e Informacionit UT dhe UK, Aldi Latifi qe ka njohur emigrim disa vite ne Gjermani 2 vite, Itali 2 vite dhe Greqi 1 vit.
Mes ketyre intelektualeve dhe Deputeti Kostaq Papa dikur i arratisur pa u hapur kufinjte ne 1990 qe njohu emigrimin ne Greqi e Itali por qe ka qene pjese e Forumeve dhe Konferencave Nderkombetare Universitare ne dhjetra shtete nga SHBA,Kanada, ne Angli, BE: Portugali, Hollande, Gjermani, France, Suedi, Italj, Austri, Slloveni,Kroaci; ne Izrael, Turqi, Ukraine, Indi, vendet Arabe, Brazil etj, por dhe ne vendet e Rajonit: MaliZi, Maqedoni e Veriut, Kosove,Greqi .
K.Papa Perfaqesues Politik i Emigracionit Shqiptar me keta djem te shkelqyer kerkon ti jap vendin qe i takon Emigracionit ne politiken Shqiptare!
Emigracioni mbajti me dergesat/remitancat gjalle jeten ne atdhe dhe financoi investimet private nga te cilat u krijuan mijra vende pune sherbime, njesi prodhimi e progres social shoqeror!
Erdhi koha qe Emigracioni te ndryshoi politiken e kalbur 30 vjecare e ti jap Shprese Shqiperise!
Priten te vijne perfaqesues te tjere te PESH dhe te Aleances ABEOK njekohesisht.
Emra te shumpritur si Shpetim Zinxhiria, nje fluger i vertete!
Nje Kandidat simpatik qe ishte para fillimit te fushates ne Shqiperi sidomos ne qytetin e tij te njembinje dritareve, por qe kjo periudhe izolimi ne Itali i pengon ardhjen(puna i ngelet ta beje Shtabi i Fushates) Kita Nova, dergoi para disa oresh nje mesazh te mbrekullueshem drejtur Lagjes se tij Kala dhe qytetit te Beratit por dhe Shqiptareve ne pergjithesi ku u bente thirrje qytetareve te votojne Aleancen Bashkimi Popullor Emigracioni Oda e Shpreses dhe Konservatoret duke e krahasuar kete Koalicion dhe oferten politike te ABEOK si 5 Stele kur solli ndrgshimin politik ne Itali.
Kandidati Nr.1 per Tiranen Kostaq Papa ne emer te 4 bashkdrejtuesve te ABEOK e pershendeti mesazhin e hapur te Kita Noves nga Shoqatat e Emigranteve ne Itali.
Nderkohe qe grupe te Shtabit Elektoral te ABEOK kryen aktivitet ne te gjitha qarqet !
SUKSESE ABEOK!
VOTONI Nr. 5 ABEOK
VOTONI NR. 1. PER TIRANEN Z. KOSTAQ PAPA

Kan være et billede af një ose më shumë njerëz, folk, der står, ambiente të jashtme dhe monument
Kan være et billede af 2 njerëz, folk, der står dhe ambiente të jashtme

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *