Home

Lajme

Barack Obama – Presidenti Biden ka marrë vendimin e duhur për plotësimin e tërheqjes së forcave amerikane nga Afganistani.

No Comments Lajme Opinion

Sot, duhet të bëjmë pauzë për të bërë homazhe në sakrificat e jashtëzakonshme të amerikanëve që kanë shërbyer në luftën tonë më të gjatë, si dhe familjet e tyre. Nderojmë edhe aleatët që shërbyen përkrah nesh, dhe afganët që kanë vuajtur aq shumë në ndjekje të një të ardhmeje më të mirë për vendin e tyre. Ka qenë një luftë e gjatë dhe e shkëlqyer në Afganistan, e rrënjosur në përgjigjen tonë për sulmin terrorist më vdekjeprurës ndaj atdheut amerikan në historinë tonë. Trupat amerikane, diplomatët dhe punëtorët e zhvillimit mund të krenohen me përpjekjet e tyre për të dhënë drejtësi për vitin 9/11, shkatërrojnë sigurinë e al Kaedës, trajnojnë Forcat Afgane të Sigurisë dhe mbështesin popullin e Afganistanit.
Që kur filluam të tërhiqnim forcat amerikane në vitin 2011, Shtetet e Bashkuara i bënë të qartë qeverisë afgane se ne do të kalojmë gradualisht përgjegjësinë për sigurinë duke krijuar kohë dhe hapësirë për përpjekjet për të përmirësuar qeverisjen dhe ndjekur diplomacinë. Gati një dekadë më vonë, është koha për ta kthyer faqen në kapitullin tjetër të marrëdhënies sonë me Afganistanin. Do të ketë sfida shumë të vështira dhe vështirësi të mëtejshme në Afganistan, dhe SHBA duhet të qëndrojë e angazhuar diplomatikisht dhe përmes përpjekjeve tona zhvillimore për të mbështetur popullin afgan, veçanërisht ata që kanë rrezikuar jashtëzakonisht në emër të të drejtave të njeriut. Por pas gati dy dekadash që i kemi vënë trupat në dëm të rrugës së dëmit, është koha të kuptojmë se kemi arritur të gjitha ato që mundemi militarisht, dhe se është koha t ‘ i sjellim trupat tanë të mbetur në shtëpi. Unë mbështes udhëheqjen e guximshme të Presidentit Biden në ndërtimin e kombit tonë në shtëpi dhe rivendosjen e qëndrimit tonë në botë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *