Home

Lajme

Charles Erickson: Popullit shqiptar kurrë nuk iu dha mirënjohje për atë që i dhanë historisë

No Comments Lajme Opinion

Nga Charles Telford Erickson

Populli shqiptar i ka përshkuar shekujt duke punuar si trim dhe i talentuar; ai kapi lartësitë e Republikës Greke, ato të Mbretit të Persisë dhe të Babilonit.

Me ndihmën e Princeshës së Maqedonisë, ata i dhanë fund pushtetit të Romës, hoqën qafe mizoritë e Tarantinit, frenuan për një farë kohe në emër të krishtërimit përparimin e shpejtë të islamit.

Ata mbrojtën fronin e Mbretit të Siçilisë, ngritën atë të Greqisë, dhe përsëri atyre kurrë nuk iu dha mirënjohje për atë që i dhanë historisë.

Burimi /zgjohushqiptar.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *