Home

Lajme

Ambasada e Kosovës në Gjermani ka një njoftim të rëndësishëm

No Comments Aktualitet Lajme

Ambasada e Kosovës në Gjermani ka një njoftim të rëndësishëm për të gjithë qytetarët e saj.

Ata kanë bërë të ditur për pikat kryesore të Ligjit për Mbrojtje ndaj Infeksionit i cili hyn në fuqi nga nesër në tërë territorin federal në Gjermani.

Në këtë ligj hyjnë: Kufizimet e kontaktit për takimet private brenda dhe jashtë, hapja e dyqaneve, shërbime për mirëmbajtjen e trupit, mundësi të kufizuara për kohën e lirë dhe sportive, kufizimet e daljes, për shkollat dhe për zyret e punës.

Njoftimi i saj:

Në vijim pikat kryesore të Ligjit për Mbrojtje ndaj Infeksionit i cili hyn në fuqi nga nesër në tërë territorin federal në Gjermani:

• Kufizimet e kontaktit për takimet private brenda dhe jashtë: Reduktimi i kontakteve private dhe profesionale është mënyra më efektive për të frenuar numrin e infeksioneve të reja. Sidoqoftë, askush nuk duhet të mbetet i vetmuar. Prandaj është akoma e mundur të takoni një person tjetër në një shtëpi me një incidencë prej më shumë se 100 – por të mos takoni më shumë njerëz.

• Hapja e dyqaneve: Edhe me një incidencë të lartë, furnizimi i popullatës me ushqime, mallra të konsumit të përditshëm dhe shërbime themelore sigurohet në mënyrë të besueshme. Dyqanet ushqimore duke përfshirë tregtimin e drejtpërdrejtë, dyqanet e pijeve, dyqanet e ushqimit të shëndetshëm, dyqanet e fëmijëve, farmacitë, dyqanet e furnizimeve mjekësore, dyqanet e ilaçeve, optikët, profesionistët e kujdesit për dëgjimin, stacionet e benzinës, pikat e shitjes së gazetave, libraritë, dyqanet e luleve, dyqanet e kafshëve shtëpiake, tregjet e ushqimit të kafshëve qendrat e kopshtit dhe shitësit me shumicë do të qëndrojnë të hapura. Në të gjitha rastet, sigurisht, pajtueshmëria me konceptet e duhura të higjienës dhe kërkesa për të mbajtur një maskë janë një parakusht. Nëse incidenca është nën 150, do të jetë gjithashtu e mundur në të gjitha dyqanet e tjera të blini me një takim dhe me një rezultat aktual negativ të testit. Në sektorin e shërbimeve, gjithçka që nuk është e ndaluar shprehimisht mbetet e hapur, për shembull dyqanet e riparimit të biçikletave dhe makinave, bankat dhe bankat e kursimit, zyrat postare dhe të ngjashme.

• Shërbime për mirëmbajtjen e trupit – vetëm në raste të jashtëzakonshme: Shërbimet e mirëmbajtjes së trupit duhet të përdoren vetëm për qëllime mjekësore, terapeutike, infermierie. Përjashtim: vizita në parukeri dhe kujdesi për këmbët, por vetëm nëse klientët mund të paraqesin një test Corona negativ ditor – dhe natyrisht vetëm me një maskë. Shërbime të tjera për mirëmbajtjen e trupit nuk janë të mundshme.

• Mundësi të kufizuara për kohën e lirë dhe sportive: Gastronomia dhe hotelet, objektet e kohës së lirë dhe kulturore duhet të mbyllen nëse incidenca është mbi 100. Përjashtimet: zona të jashtme të kopshteve zoologjike dhe botanike. Ata mund të vizitohen me një test aktual negativ. Atletët profesionistë si dhe atletët nga skuadrat kombëtare dhe shtetërore mund të vazhdojnë të stërviten dhe gjithashtu të mbajnë gara – si zakonisht pa spektatorë dhe duke marrë parasysh mbrojtjen dhe konceptet e higjienës. Për të gjithë të tjerët, vlen më poshtë: sport, po, por vetëm, në çifte ose vetëm me anëtarët e familjes suaj. Përjashtim: Fëmijët deri në 14 vjeç mund të bëjnë sporte jashtë në një grup me deri në pesë fëmijë të tjerë pa kontakt.

• Kufizimet e daljes: Midis 22:00 dhe 5:00, vetëm ata që kanë një arsye të mirë duhet të largohen nga shtëpia – për shembull, duke shkuar në punë, duke pasur nevojë për ndihmë mjekësore ose duke ecur me qen. Deri në mesnatë do të jetë ende e mundur të vraponi ose të bëni një shëtitje jashtë vetë. Kufizimet e daljes janë një instrument midis shumë të tjerëve. Ato ndihmojnë për të kufizuar lëvizshmërinë. Dhe kufizimet e lëvizshmërisë ndihmojnë në uljen e numrit të infeksioneve të reja.

• Nuk ka shkollim nëpër klasa më mësim në prezencë nëse incidenca është mbi 165: infeksioni nuk ndalet në derën e shkollës. Për shkak të situatës dinamike të infeksionit, është e rëndësishme të vijmë edhe këtu me rregulloret mbarëkombëtare, nëse e kërkon situata epidemiologjike. Nëse incidenca është mbi 165, duhet të ndalohet mësimi me prezencë në shkolla dhe kujdesi i rregullt në qendrat e kujdesit ditor. Përjashtimet e mundshme: përfundimi i klasave dhe shkollat ​​me nevoja të veçanta.

• Zyra e punës: Detyrimi për të ofruar zyra në shtëpi nëse kjo është operacionale e mundur është tashmë pjesë e Urdhërit të Sigurisë dhe Shëndetit në Punë në pandeminë Corona. Me përfshirjen në Ligjin për Mbrojtjen e Infeksionit, detyrimi për të punuar nga shtëpia shtohet. Punonjësit tani gjithashtu kanë një detyrim të përfitojnë nga ofertat e zyrave të shtëpisë nëse është privatisht e mundur.

Burimi/lajmishqip.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *