Home

Lajme

Skënder Karaçica – Turqia përballë Serbisë

No Comments Lajme Opinion

Kanë nisur invetimet kapitale,në Leskovc hapet fabrika e re për industrinë automobilistike ,,Mercedez-benz,,
Dihet se Turqia dhe programi i miqësisë më Serbinë,ku pjesë e saj ishte presidenti Erdogan dhe delegacioni me dyqind bisnemenë për investime kapitale në ekonominë serbe,ka filluar dhe po vjen duke u sendërtuar në jetë.
Këto ditë,në Leksovc është hapur fabrika e re për prodhimet e pjesëve të gomave për industrinë automobilistike ,,Mercedez-benz,,ku janë punësuar 100 punëtorë.
Në dritën e bashkëpunimit Turqi-Serbi,sipas të dhënave të njohura për opinionë,bisnesi turk do të investojë në ekonominë e Serbisë katër miliardë dollarë synimet për rritjen e kësaj vlere dhe të fushës së investimeve në periudhën e ardhshme.
Turqia për shtetin e Kosovës e ka në plan të parë ndërtimin dhe inagurimin e xhamive me motive të kultit fetar myslimanë dhe jo të programit të investimeve të njëjta si ato në ekonominë e Serbisë.
Me resurset që ka Kosova,ato njerëzore dhe nëntokësore,ka të gjitha parakushtet për investime në ekonominë e shtetit të ri të
Kosovës,ndonëse në ish-Jugosllavi dhe përmes regjimit të Serbisë,
shqiptarët për pesëdhjetë vjetë të regjimit totalitar komunist ishin pjesa më e varfër dhe e pazhvilluar.
Shteti i Kosovës ka nevojë për ivestime ekonomike,ndonëse kur ngritet mirëqenia shoqërore dhe kahet e zhvillimit,besimi fetar myslimanë do ketë kuptim më afër në udhën e besimit,që,projektët e investimeve të Turqisë të kalojnë edhe në Kosovë.
Çikago,prill 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *