Home

Lajme

Sazan Guri – NATA E MIRË E KADRIT

No Comments Kulture

Ora 03 e 30, e kreva Syfyrin dhe sot do te mbaj agjërim, sepse është:

  1. Dita ku edhe vetë mund të agjerosh, por edhe të shtrosh iftar për të tjerët dhe sot kam zgjedhur 3-4 miq qe kane mbajtur agjerim per te shtruar nje iftar me ta!
  2. Vetë kjo ditë është ditë e mirë, sepse ka dritë më tepër, ndoshta, ndaj ka edhe vetë emrin Kadri-ka drit?!
  3. Është 4 ditë para ditës së Bajramit, e cila me sa duket bie 4 ditë para Hënës së plotë, dhe agjërimi kaq ditë para Hënës bën që trupi dhe mendja të ndihen mirë e qetë para kësaj ditë dhe ne ate dite të madhnueme.
  4. Të agjërosh – të rrosh me asgjë, pra asgjërron, dhe thoni po të doni që shqipja nuk është gjuhë zonjë, celës që zbërthen çdo portë. Kush të dojë të gjejë një zbërthim tjetër?
  5. Agjërimi në këtë ditë për vete është respekt për ata që agjërojnë në këto 30 ditë apo nuk është kështu!
  6. Agjërimi është edhe respekt për ata që s’kanë të hanë e të kuptosh se cfarë dtth të mos kesh të hash, që kur të dalë fukarai në rrugë, jo ta pështysh, por ti lutesh Zotit që fuqi t’i jap për ta ndryshuar situatën e tij dhe mos ta shtysh!
  7. Mund të jemi dhe gabim, na korrigjioni, por duke qenë ditë e mirë kurseni fjalët e ……
  8. qofte i lehte dhe agjerim te mbare…SG

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *