Home

Lajme

ALUMNI Liceu Artistik – Gjergji Gaqi – pianist ( USA)

No Comments Kulture

Pianisti Gjergji Gaqi mban një karrierë aktive interpretuese në të gjithë Amerikën e Veriut dhe Evropën. Së bashku me vëllain dhe pianistin e tij të aftë, Piro Gaqi, përmes Gaqi Piano Duo, ata kanë sjellë repertorin e larmishëm, të frymëzuar nga folk, për piano të Evropës dhe Amerikës së Veriut në audiencat e të dy kontinenteve.
Udhëtimi pianistik i Gjergjit filloi në Tiranë, Shqipëri, nën tutelën e pedagogut Takuina Adami. Ai studioi piano dhe muzikë dhome nën Prof. Dario de Rosa dhe Prof. Alberto Miodini në Shkollën Ndërkombëtare të Muzikës së Dhomës “Trio di Trieste” në Duino (Itali), ndërsa përfundoi diplomën dygjuhëshe të Baccalaureate Ndërkombëtare. Ai u diplomua në Summa Cum Laude me një degë të Muzikës dhe të miturit të Ekonomisë nga Colby College, ku gjithashtu fitoi konkursin e koncertit, duke studiuar piano me Dr. Cheryl Tschanz dhe kompozim me Dr. Jonathan Hallstrom.
Si një përfitues i bursave Walgreen, ai vazhdoi studimet e tij pasuniversitare nën Prof. Christopher Harding dhe Prof. John Ellis në Universitetin e Miçiganit në Ann Arbor, ndërsa gjithashtu mori rolin e Instruktorit të Studentit të Shkolluar në Piano. Dr. Gaqi është aktualisht profesor i Pianos në Tyler Junior College, pasi më parë ka dhënë mësim në Universitetin Siena Heights, College of the Mainland dhe Brazosport College. Ai ka shërbyer në shumë kapacitete me Shoqatën e Mësuesve të Muzikës në Teksasin Lindor, përfshirë më parë si president i shoqatës dhe aktualisht si kryetar i Festivalit të Muzikës së Dhomës Helen Elbert. Përveç që është gjykues i kërkuar i festivaleve dhe konkurseve, Dr. Gaqi është bashkëthemelues dhe Drejtor Artistik i Konkurrencës Ndërkombëtare të Pianos në internet Settenote.
www.youtube.com/gaqipianoduo

Burimi/Facebook/ALUMNI- Liceu Artistik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *