Home

Lajme

Deputetja, kryetarit të Bordit të RTK’së: A je gati me dhënë dorëheqje?

No Comments Aktualitet Lajme

Deputetja e Kuvendit nga radhët e Vetëvendosjes, Doarsa Kica Xhelili, gjatë mbledhjes së Komisionit për Administratë Publike, i është drejtuar kryetarit të Bordit të RTK’së, Sali Bashotës, duke i kërkuar dorëheqjen.

Në mbledhjen e fundit pran Komisionit për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim, RTK ka raportuar për veprimtarin e vet për vitit 2020.

Gjatë kësaj mbledhje deputetja e Doarsa Kica Xhelili tha se ky bord i kishte së paku tri shkelje të Ligjit për RTK’në, saktësisht neni 29 i ligjit, ku flitet për kompetencat e Bordit.

E gjatë mbledhjes, deputetja ia kërkoi dorëheqjen kryetarit të Bordit duke i thënë “A je i gatshëm të japësh dorëheqje?”.

“Nëse të ftoj pas dy muajsh dhe ende s’ke bërë asgjë për këto shkelje, a jeni i gatshëm të jepni dorëheqje”, ka pyetur Kica Xhelili.

///

Fjalor i Gjuhës Shqipe

DORËHEQJE f.

Largimi me hir a me pahir nga pushteti, nga një detyrë zyrtare etj. Dorëheqja e qeverisë (e kabinetit, e presidentit, e ministrit). Dha dorëheqjen. Paraqiti dorëheqjen. Pranoi dorëheqjen.

KRYETAR m. sh

  1. Ai që është zgjedhur a është emëruar në krye të një organi shtetëror ose politik; ai që është zgjedhur në krye të një organizate shoqërore ose është emëruar në krye të një organizate ekonomike. Kryetari i Këshillit të Mbrojtjes. Kryetari i Këshillit të Ministrave (i qeverisë). Kryetari i Kuvendit Popullor. Kryetari i Gjykatës së Lartë. Kryetari i komitetit ekzekutiv.
  2. Ai që ngarkohet të kryesojë një delegacion, të drejtojë punimet e një mbledhjeje etj. Kryetar i delegacionit.
  3. Përgjegjës i një zyre, i një ekspedite, i një ekipi etj. Kryetari i ekspeditës. Kryetar dege. Kryetari i skuadrës. sport.

Burimi/a-news24.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *