Home

Lajme

Skënder Karaçica – Pse zv.kryeministri Artan Grubi nuk e përmend emrin (populli shqiptar)?!

No Comments Lajme Opinion

Kornizë Shqiptare
Pse zv.kryeministri Artan Grubi nuk e përmend emrin (populli shqiptar)?!
Nëpër vite korpusi politikë shqiptarë në hapësirën etnike në Maqedoninë e Veriut (BDI),në diskurin e tyre politikë ngurrojnë të përmendin(populli shqiptarë).Ata,në këto vite i kanë ndërruar tezat e tyre politike,duke shkuar herë në një udhë dhe herë në udhën tjetër me terma skandaloze(lexo:komuniteti dhe tashti shoqëria,-nënvizimi im)duke iu shmangur termit të entisë kombëtare të fjalës (lexo:populli shqiptarë)!
Populli shqiptarë nuk është shoqëri(në këtë paraqitje të tij skandaloze i sugjerojmë z.Grubi le të shohë nga afër se çfarë thuhet në (Fjalorin e Gjuhës Shqipe,ASHSH,2006)për fjalën dhe kuptimin (lexo:shoqëria-nënvizimi im)?
Populli shqiptarë në hapësirën e etnike në Maqedoninë e Veriut nuk është shoqëri,por është komb i lashtë që,siç na mëson poeti Naim Frashëri,,Neve jemi më të parë/Në Evropë nga ç`do farë!,,.
Pse zyrtari i lartë shqiptar Artan Grubi(BDI)në koalicion me partinë dhe tashti në qeverinë Zaev 2,nuk e përmend fjalën populli shqiptarë,por ia mbanë shpatit përpjetë për teza-terma politike herë si shoqëria dhe herë si komuniteti(rregulla të BDI-së)me seli në Tetovë dhe jo në Shkup(sic!).
Për sjelljet dhe ky rrafsh i mbrapsht politik(term i Kadaresë)në hapësirën etnike shqiptare me kursin e (zuzarëve-term i Konicës)e kanë sjellë çështjen shqiptare në kornizën e (pa)zgjidhur që nga vitet 1940-2021)!
Pse Artan Grubi nuk (guxon)të përmend emrin e etnisë kombëtare të fjalës (Populli Shqiptarë)por flet me zhargonin ,,politike,,herë si komuniteti dhe herë si shoqëria(sic!)që po i shemb për toke vlerat kombëtare shqiptare para kornizës evropiane dhe më gjerë në botë.
Populli shqiptarë në Maqedoninë e Veriut nuk është (shoqëri e as komunitet)por është Populli Shqiptarë i lashtë në tokën etnike në hapësirën e këtij nëndielli shekullor…!
Për pak politikë dhe pak hise në korridorët e qeverisë Zaev 2 në Shkup,zotni Artan Grubi mos u fshehë pas derës politike të kohës dhe, për hatër të (disiplinës së pushtetit)të ndërroni tezat politike në fyerje të Popullit Shqiptarë në hapësirën e vet etnike !
Çikago,26 maj 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *