Home

Lajme

Kimete Berisha – Shqiptarët nuk mendojnë – paragjykojnë

No Comments Lajme Opinion

E vetmja gjuhë që e njohin shqiptarët janë paragjykimet:

 1. Më së shumti paragjykohen beqarët
  (mua më ka thënë një gazetar i njohur ‘Badihava je e zonja, mbasi je beqare’.
  …plus, a jam a s’jam unë beqare!
  Mund të jem e fshehtë.
  Por aq shumë kanë qejf të të shohin ‘keq’, sa nuk dyshojnë në Ty, kur ty të bie keq.
 2. Për shqiptarin ‘Nuk ka fëmijë, ai që e ka vetëm një djalë.
  Një bimë mo’.
  Se peri ku është i hollë këputet’.
  Shqiptarët janë të prapambetur, prandaj janë të palumtur.
  Prapambeturia mendore të bën fatkeq.
  Nëse e ke veç një fëmijë, për shqiptarët je për gjynah, se familja i kanë sytë veç n’të…
  Pastaj ai fëmiu s’ka vëlla, nëse e ka një vëlla, gjynah, ‘s’e ka kërkon, veç një vëlla e ka’.
  ‘O Zot, çfarë fati ‘të rëndë’ e kanë pasur, janë shtatë motra, pa vëlla’!
  Këtë e dëgjon veç te shqiptarët, ku fati konsiderohet ‘kolektiv’, e jo që fati është individual.
 3. Veç te shqiptarët edhe sot e kësaj dite gjen madje edhe gra të shkolluara që mërziten kur u lindin vajza ‘nafakën n’cung’…
  Gruaja shqiptare e urren gjininë e vet, sepse gruaja shqiptare vet dëshiron të mos jetë grua’!
 4. Nëse ka fëmijë dhe ka pasuri, ‘gjë s’i vyen paret, se fëmijët i ka harama’.
  Nëse ka veç pare e nuk ka fëmijë ‘Çka i vyen paret, ka m’i lënë shkret’!
  Nëse i ka fëmijët ama nuk ka pare ‘Budalla u çu i ka lind gjithë ata fëmijë n’fukarallëk. E gaziti dynjan’!
  Shkretërimi trashëgohet, shkretërimi është fat, të lënit shkret shtohet, shumohet, nuk ka gjë që një ditë s’do të mbetet shkret.
 5. Nuk ka trashëgimtarë të pavdekshëm.
  Kur i thanë një të urti: ‘Po na vjen bre shumë keq që je vetmitar, që s’ke fëmijë’,
  i urti u përgjigj: Trashëgimtarj im është ‘filan’ beteja…dhe ajo betejë është trashëgimtarja ime e pavdekshme.
  Pra, heroi ka dashur të thotë se aq sa ka jetë, aq ka vdekje.
  Se ka trashëgimtarë të vdekshëm dhe të pavdekshëm.
  Çdo gjë vdes përveç vepra.
 6. Nëse adapton fëmijë: ‘Qysh adaptohet fëmiu i huaj. Ku me ditë gjaku i kujt është.
  I huaji kurrë i joti s’bëhet’.
 7. Nëse s’ke pare – je i mjerë dhe askushi.
  ‘Më mirë i poshtër sesa i varfër’.
  Nëse ke pare je shumë ‘i poshtër’.
  ‘Nuk i gëzon, e sheh ti qysh ka m’i ardh fundi atij’!
 8. Nëse je i/e bukur ‘Çka të duhet bukuria, mbasi mend n’kry s’ke’.
  Nëse nuk është i/e bukur ‘Doka nuk kqyret se s’ka më gjynah sesa me ja përqesh dokën njerit.
  Me rëndësi sifatet çfare i ka…’
  ‘Nejse hundën sa çizmja valla…po shuj se gjynah.., po shyqyr s’po na dëgjon kush, jemi këtu veç unë e ti…se përnime edhe sytë si mizë i ka, s’kqyret…mos m’shti’ Zot n’gjynah’.
 9. Nëse je e re, je ‘budallicë’.
  Nëse je e vjetër je ‘lopë’.
  Nëse je i ri – je avdall.
  Nëse je i vjetër je ‘qen plak’
  Nuk ka mbetur kush në botë më mbrapa se shqiptarët.
 10. Nëse i këqyr punët t’ua dhe jeton i tërhequr
 • je shybeli, psikopat’;
  nëse je i shoqërueshēm – je i pamend, që t’bëjnë gjinja budallë.
 1. Ti i përzihesh nanës se kë duhet ta dashurojë;
  Ti i përzihesh babës se me kë duhet ta kalojë jetën.
  Ti i përzihesh vajzës se si duhet të duket njeriu që ajo zgjedh ta dashurojë.
  E mëson djalin se si duhet të sillet nusja e tij.
  Ti urren çdo gjë që është dhe duket më bukur se Ti.
  Ti që kurrë s’e ke njohur dashurinë, Ti e lë urrejtjen trashëgim.
 2. Ti jeton jetë të dyfishtë.
  E mban legale gruan (ose burrin) që s’e do,
  ndërsa ilegale gruan (ose burrin) që e do.
 3. Jeta jote është rrenë.
  Sepse je primitiv.
  Derisa të jesh primitiv, do të ndjehesh i humbur, xheloz dhe i trishtuar.
 4. Ti je aq i marrë sa mendon se e rren edhe Zotin, kur i thua se i beson!
  Ai që beson-nuk paragjykon.
  P.S. Dashuria nuk të bën krenar.
  Dashuria të bën të ndjehesh i/e gjallë.
  Anipse, gati në të gjitha rastet dashuria del e rrejshme, s’ka dert.
  Derisa të zbulohet rrena – knaqesh!

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *