Home

Lajme

Musa Krasniqi – DERISA LAKMOJMË N’ARMIQ KURRË S’DO T’LIROHEMI PREJ TYRE

No Comments Lajme Opinion

Edhe n’shekullin XXI shumica e popullit shqiptar bashkëjeton me fetë dhe kulturat e armiqëve. Bile kjo tendencë me fanatizem është në rritje.
Fatkeqësia jonë behët edhe më e madhe kur ca nga intelektualet tanë eminent përzgjedhin fenë e lindjes bashk me kulturen që bartë ajo e ca nga ta preferojnë fenë dhe kulturen e perendimit.
Në mesin tonë, të pakt janë dijetaret që mundohen ta bindin popullin se të paret tanë ishin të paret e kontinentit me gjuhë, kulturë e besim. Pra ishim këtu dem baba dem me gjuhë, kulturë e besim para krishterizmit e islamit.
Derisa ne lakmojmë të armiqt, kurrë nuk do të mund t’lirohemi prej tyre.
CA FJALI TË NDERLIDHURA
Kombi shqiptar, n’sytë evropian e amerikan
po shihet sikur t’ishte n’Avganistan e Iran.
Kjo u shkon pershtati ëndërrave t’Sllavnisë, Greqisë e Turqisë me ju ardhur rasti prap
me na masakru e ndjekë n’kolona drejt Turqisë për me dal n’det t’Shqipërisë.
Kombet tjera janë t’bindura se me die e punë shkohet tutje, ne shqiptarët t’perkushtuar n’vjedhje, drogë e lutje.
Me sjelljet tona e kultivimin e kultures së huaj jo shqiptare jo ilire, s’dëshirojmë t’bindim miqt
se ishim Evropë para tyre.
Ska popull tjetër n’botë që hudh historinë e vet “n’shportë” dhe e perqafon kulturen e huaj edhepse armiku nuk e fsheh, e thot troç –
unë për këtë paguaj.
Musa Krasniqi
12.07.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *