Home

Lajme

ALUMNI – Liceu Artistik – Endri Beqo – Skulpturë/karikaturë

No Comments Kulture

Endri Beqo i lindur në Tiranë 8/01/1988. U diplomua në Universitetin e Arteve të Tiranës në fushën e skulpturës dhe grafikës. Ai ka marrë pjesë në aktivitete të ndryshme në kategorinë e karikaturave, Prill-2016 ishte pjesë e “Rrjetit Informativ”, ku mori çmimin e dytë me temën e karikaturës dhe BE-së. Pasi ka bashkepunuar me Bujar Kapexhiun me realizimet te skulpturave ne karikature, Në gusht 2015 dhe në korrik 2016 ai mori çmime ndërkombëtare në Festivalin e strripit dhe karikaturës në galerinë “HAMAM” në Prizren. Endriti ka marrë pjesë në ngjarje të ndryshme që lidhen me romane grafike dhe ka marrë çmime për një shirit të realizuar në ekspozitën e organizuar nga Ministria e Kulturës në 3 edicionet e tyre 2015-2016-2018, dhe gjithashtu nga Ministria e Kulturës Endriti në Mars 2017 organizoi një ekspozitë Stip Art Al) ku morën pjesë 12 romane grafike midis 14 artistëve me kolektive dhe një galeri personale me titull “Karikaturat sociale dhe romanet grafike” të vitit 2016 në janar . Tetori 2017 ka qenë pjesë e festivalit të Comics Showroom Macedonia Veles ” Ai ka punuar me libra komikë dhe story bordet e tregimeve në reklama të ndryshme. Në Shtator 2016 ai mori pjesë në festivalin “Pegasi” në qytetin e Sarandës me 4 animacione të shkurtra politike, ku dy u shfaqën më herët në shfaqjen Fiks Fare dhe dy animacione të tjera të libritn komik të krijuar me titull “Nightmare”, ku ai mori një çmim “Pegasi”. Dhe në Tetor 2019 ishte pjesë e Ekspozitës Ndërkombëtare të Bienalës Ndërkombëtare në Gjilan Aktivitetet e tij janë tregime për tregime, botues të karikaturave dhe gazeta në internet. Projektet e tij të fundit janë animacione dhe libra të ilustruar për fëmijë me titullin “Ðua te behem polic se ai eshte miku yne” nga autori Noljan Lole dhe librin e tij te fundit per ngjarjen e termetit “Lekundje e madhe”si dhe po punon bashkepunim si ilustrues tek Qendra e Librit me autoren Diana Culi te shtepise botuese Arka e Noes me dy vellimet te fundit t e librit “Aventurat e Zozos dhe Aventurat e Zhuzhuse. Pasi ka punuar dhe me libra te tjere te shtepia botuese Pegi me librin “ Babagjyshi sekret” dhe libri Perbindeshi I padukshem nga Gaqo Buashaka. Aktivitetete tjera si konkursi boteror I karikatures nga shtetet te ndryshem e titulluar Benalja e madhe per Niko Nilolla nga organizatorja Flora Nikolla ne Pogradec

Burimi/ALUMNI – Liceu Artistik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *