Home

Lajme

ALUMNI – Liceu Artistik – Mariena Sata – Violinë ( Bilbao-Spanjë) & Francë

No Comments Kulture

2001: Fiton konkursin si Violinë e parë në Orkestrën Sinfonike të Bilbaos në Spanjë
2000: Mbalon ciklin e Perfeksionimit me çmimin e qytetit të Bordeaux në Konservatorin National të Bordeaux, për violinë dhe muzikë dhome.
1998: Përfundon ciklin superior me medalje ari në Konservatorin National të Bordeaux, për violinë dhe muzikë dhome.
1997: studion në Konservatorin e muzikës së “Santa Cecilia” në Romë. Itali. Aty njihet me Orkestrën Filarmonia Di Rroma, me të cilën fillon të luaj si orkestrante.
1996: Mbaron Liceun artistik të Tiranës me rezultate të shkëlqyera dhe me të njënjtin vit fiton konkursin per klasën e violinës së Bujar Sykja në Akademin e Arteve
Mariana fillon pianon në moshën 3 vjeçare me të iatin e saj Loro Sata dhe violinën në shkollën e muzikës Kongresi i Përmetit, në Tiranë në 1984
Sot jeton në Hendaye. Francës me familjen e saj, bashkëshortin Genti Dollani dhe dy vajzat Mia dhe Emy
Punon në Spanjë me BOS (Orkestra Sinfonike Bilbao)
Ushtron një karrierë të njeshur në Spanjë dhe Francë, me orkestra të ndryshme si: Orkestra Nationale e Bordeaux, Orkestra Simfonike San Sebastian, ashtu si dhe formacione të ndryshme të muzikës së dhomës: Trio kuartet, kuintet, orkestër dhome etj.
Mariena zotëron disa gjuhë të huaja, frëngjisht, spanjisht dhe anglisht dhe tregon interes të veçantë për poezinë, natyrën, macet dhe yogan

Burimi/ALUMNI – Liceu Artistik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *