Home

Lajme

Shumica e informacionit të rremë mbi vaksinat vjen nga vetëm 12 njerëz në rrjete sociale, zbulon studimi

No Comments Shendetesi

Shumica dërrmuese e teorive të dezinformimit dhe konspiracionit anti-vaksinë Covid-19 e kanë origjinën nga vetëm 12 persona, gjeti një raport nga Qendra Kundër Urrejtjes Dixhitale (CCDH) cituar nga Shtëpia e Bardhë.

CCDH, një organizatë jo-fitimprurëse dhe jo-qeveritare në Mbretërinë e Bashkuar / SHBA, zbuloi në mars se këto 12 personalitete në internet kanë një ndjekje të kombinuar të 59 milion njerëzve nëpër platforma të shumta të mediave sociale, me Facebook që ka ndikimin më të madh .

CCDH analizoi 812,000 postime në Facebook dhe zbuloi se 65% vinin nga këto 12 dezinformues. Vetëm në Facebook, ata janë përgjegjëse për 73% të të gjithë përmbajtjes anti-vaksinë, megjithëse vaksinat janë konsideruar të sigurta dhe efektive nga qeveria amerikane dhe agjencitë e saj rregullatore. Dhe 95% e dezinformatave të Covid të raportuara në këto platforma nuk u hoqën.

SCAN

Burimi: The Guardian

Burimi/inforculture.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *