Home

Lajme

Nje cikel me poezi nga z. Ymer Zotaj !

No Comments Argëtim Letersi

Fëmijët janë pasurija:

  • Si qënka kjo jetë
    Jete me shumë halle
    Lind dhe rrit fëmijët
    Dhe ngel vetëm fare

-sa të merë malli
Kur ske fëmijët pranë
Rri si i vetmuar
Derth lotë ,dhe qanë

-derthë lot nga malli
Lot nga dashurija
Kur ikin fëmijët
Boshatiset shpija

-Ndihesh shumë i pasur
Kur ke fëmijët pranë
Kur ke djamantët
Ske çe do paranë

-Fëmijët janë jeta
Janë lumturija
Ata të mbajnë gjallë
E jo pasurija

Ymer zotaj
25/07/2021.

Sështë si më parë vllazëria:

Kur ke mundësi e ndimon
Je i mirë,sa shumë të duan
Kur s’ndimon dot,ske mundësi
Nuk ka më të lig nga ti

Sot ka ikur dashuria
S’është si më parë vllazëria
Të gjithë brënda shtëpis
S’pyesin për soj e për fis

Qënka botë gënjeshtare
Kështu se mendonim fare
Njerzit kan marë arratinë
Dhe të bashkuar nuk rrinë

Angëli,Amerik
Gjermani,eBelgjik
U eshtë bërë mëndja Dhallë
Kush të largohet më par

Sa forcë paska paraja
Ndaka djalin nga mamaja
Ndaka vëllan nga vëllaj
Ndaka djalin nga babaj.

Ymer zotaj
20-03-2021.

Një poezi për të rnjtë që largohen në kurbet me titullin

Të kam hilaçin e zemrës:

1)Ika në kurbetë
Ika unë pa pritur
Të lashë të vogël
Të lashë për tu rritur

2)Të lash për tu rritur
Të bëhesh e madhe
Edhe sa të kthehem
Të ,të mar për fare

3)Ja dhe erdhi dita
Që unë prap u ktheva
S’vajta në vënd tjetër
Por tek ti unë erdha

4)su besova syve
Dhe stë njova fare
Ishe bërë e bukur
E gjatê si lastare

5)Tu ula në gjunjë
Të kërkova dorën
Të çoja unazën
Të vendosja orën

6)sa shumë u gëzova
Kur ti më pranove
Zëmrën e plagosur
Ti seç ma shërove

7)Do të marë për fare
O e bukre hënës
Të kemë për gjithmonë
Hilaçin e zëmrës.

Ymer zotaj

3-03-2021.

Mëndjen seç ta bënê dhallë:

1)Në çdo vënd,ku kam shkuar
Me shok ku kam bizeduar
Me ata që janë të zgjuar
Bisedat i marim shtruar

2)çfar skuptajë unë i pyes
Dhe ata më pyesin mua
Kur vjën ndonjë torollak
Të gjidhve na ka sfiduar

3)kur të gjithë janë të zgjuar
Dhe në mest hyn maskaraj
Neve kurrë se musim dot
Ai na fiton kollaj

4)sepse ai zdgjonë fare
Zdi se për çfarë ,bëhet fjal
Vetëm di të kundërshtojë
E ta bënë kokën dhallë

5)Gjithmonë njeriu i pa ditur
Bënë sikur është filozof
Goja kurrë si pushunë
Dhe pse kokën ,e ka bosh

6)Ndaj në tavolin kur rrini
E ndonjë tip të tillë kini
Më mirë ,hani e pini
Edhe veshën mos na vini

Më shumë për humor të qeshni pak ju miq që keni qejf poezitë

Ymer zotaj
2-03-2021.

Bota e interesit:

1)Gjithë njerzit sotë
Janë me interes
Kudo qe të shkoshë
Kudo që të veshë

2)po ske gjë në dorë
Njeri sta vë veshë
Dhe me gojë stë flasin
Stë thonë mimëngjes

3)Kurë ke një detyrë
Gjithë të vinê vërdallë
Bëjnë sikur të duan
Për ty kanë shum mallë

4)Po të jeshë i varfër
Nuk zgjith dotë një hallë
Në çdo vënt që vete
Do të bjen vërdallë

5)Çbëhet kështu sotë
Është prishur dynjaja
Gjithë njerzit e kanë
Mëndjen tek paraja

6)prandaj mosë rrini
Ikni e punoni
Që hallet ti zgjidhni
Edhe mos të vuani

7)Shpëtimi i njerzve
Nukë është partia
Është puna,djersa
Edhe pasuria

Ymer zotaj
21-02-2021.

As nje ste doli per zot:

1)mjera ti moj shqiperi
30 vjet demokraci
Te gjith behen patriot
As nje ste doli per zot

2)kur vin zgjedhjet behen burra
Do bejme xhade ,do bejme ura,
Do tu bjem uji neper shpira
Vetem ne do bejm çudira
Vetem per ne do votoni
Ne se doni te shpetoni
Ne nuk dim te bejm shaka
Do tju japim dhe para
Vetem per ne te votoni
Do tju japim çfar te doni.

Një poezi që u detikohet emigrantëve qe kanë lënê prindrit vetëm dhe janë larguar nga shqipëria .

Ska në botë si shqipëria:

1)Më kujtohet ajo ditë
Kur u largova nga shtëpia
Mora rrugën e kurbetit
Ku po vija nuk e dija

2)Qe një rrugë shumë e gjatë
Rrugë që skishte mbarim
Ska mbaruar edhe sotë
Që trishtojë shpirtin timë

3)Lasĥë prindrit që më rritën
Me shumë vuajtje dhe mundime
Edhe pse jamë këtu largë
Atje eshtë zemra ime

4)për çdo ditë tek dera presin
Lotë në sy ,e mall në zëmer
Edhe djali si po pretë
Që të puthë dorën e nënës

5)ku u linda ,e u rrita
Atje në viset e mia
Aty është zemra ime
Ska në botë si SHQIPËRIJA.

Tani jam milardjer:

1)çfar fati kam patur unë
Ska per ta patur njeri
Kisha një kope me dele
Edhe një kope me dhi

2)Dhe pa pritur,vinë më thonë
Ty të kemi bër Drejtor
Unë kisha një dipllom fallso
Qe lexonte profesor

3)Vesha kostum dhe kollare
U nisa për në qytet
Fillova punën drejtorë
Habita gjith një milet

4)S’kisha mbaruar filloren
Zdija mirë të lexoja
Më erdhi fati dhe mua
Gjith mësust ti kumandoja

5)filluan mësust të më pyesnin
Drejtor ku je dipllomuar
Po më pyetët më kështu
Të gjith kam për tu pushuar

6)Njëri-tjetrin panë në sy
O bo bo qënka nevrik
Duket që qënka i mënçur
Do ket mbaruar në Amerik

7)Nuk dija se çfar të bëja
Nuk dija nga ta filloja
Dhe pastajë u mendova
Thash zanatin ta nderroja

8)Nga çobanë bagëtije
U bëra shef policie
Ky zanat më kish lezet
U bëra me pistolet

9)Mora policêt me radhë
U thash do tu heq zëvarr
Me mua zbëhet shaka
Dit për ditë dua para

10)Fatin që kam patur unë
Ska për ta patur njeri
Tani jamë milardjerë
Gjith njerzit më kanë zili

Ymer zotaj13-02-2021.

Bota prap do rregulloht

1)kush e priste,kush e dinte
Se kjo mortje ,nga do vinte
Asnje se keshte menduar
Virusin e mallkuar

2)seç na prishi terezine
E tmerroj gjith njerezine,
Ku vemi e ku kalojm
Njerzit dot nuk i takojm,

3)s’takohesh dot me njeri
As ne rruge e as ne shpi
Edhe kur takon nje mik
Se puth dote se ke frik

4)vrusi erdhi nga kina
Mbase na ben pune vaksina
Vaksina po zberi pune
Na mori te gjith nje lume

5)eshte virus i pa bese
Por njeriu rron me shpres
Keshtu paska qene e shkruar
Qe te vuaj dhe ky bres.

Shen. i Redaksise
V:O – Ky cikel me poezi eshte derguar nga vete Autori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *