Home

Lajme

Hyzri Salihu – Asnjë lider politikë shqiptarë nuk ka legjitimitet që të vendosë në tavolinë të negociatave trojet tona!

No Comments Lajme Opinion

Derisa Fuqitë e Mëdha Evropiane në Kongresin e Berlinit më 1878 dhe, tridhjetë vjet më vonë,në Konferencën e Ambasadorve në Londër ,më 1912-1913, bëjnë përpjekje për paqësimin e Ballkanit duke caktuar kufijt të rinj mes popujve të tij,fuqitë e vogla ballkanike bëjnë përpjekje ta ndryshojnë përbërjen etnike të trevave që mbesin brenda kufijve të tyre.
Prandaj sot fuqitë e mëdha mos të bëjnë gabimin e njejtë si para shumë viteve .
Është koha të i përmisoni gabimet që prodhuan luftëra dhe tragjedi në Ballkan .
Këto tragjedi ndaj Kombit Shqiptarë i shkaktuan sllavet në Ballkan të përkrahur nga Rusia.
Kombi Shqiptarë nuk do të lejojë që të përcaktohen kufijtë që bëjnë ricoptimin e trojeve etnike shqiptare.
Asnjë lider politikë shqiptarë nuk ka legjitimitet që të vendosë në tavolinë të negociata trojet tona.
Kërkojmë nga Aleatët tonë ndërkombëtar të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës që ta pranojnë idenë e Shqipëris së Bashkuarë me trojet etnike .
Hyzri Salihu
Koordinator i FBKSH,së
Shqipëri Etnike -Mërgatë Shqiptare
30.07.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *