Home

Lajme

Kuvendi Kombëtar Shqiptarë në Botë

No Comments Aktualitet Lajme

Vetëm koha u jep kuptim problemeve kur problemi nuk kuptohet me kohë !

Lidhja Shqiptare e Prizrenit në kohën kur çështja shqiptare kërcënohej, nga një shpërbërje politike dhe ndikimeve të jashtme , burra të kombit shqiptar me kohë vërejtën me të drejtë rrezikun dhe hartuan projektin politik më unik deri në ditët e sotme.
Kjo e dëshmon edhe rrugetimin tonë politik dhe përfaqesues në shumë alternativë që kemi përcjellur , flasim për mekanizmin e përfaqesimit brenda hapsirës etnike .
Ajo kohë po të analizohet me detaje, ngelë borxhli me realitetin tone politik, sepse duke e menduar : zhvillimin ekonomik, vetedijen qytetare në çfarë pjekurie ishte,probelemet që e karakterizonin botën , atë kohë , dhe guximi që treguan me vullnetin e tyre e shumë e shumë të tjera .
Dhe prapë realizimi i qëllimit fisnik , përputhej me kohën dhe të drejtën njerëzore e historike .

Këmbëngulsia e tyre në parimet e shenjta që u vendosen nga të deleguarit e Lidhjes , e bënë atë të gjallë dhe kuptimesor edhe për ne sot.

Prandaj mbajtja e Kuvendit Kombëtar është imperativë i kohës .

Hyzri Salihu
17.08.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *