Home

Lajme

Rudi Berisha – SHPIRTI NË TY ME MBET PËRJETËSISHT NËNË SHQIPËRI

No Comments Argëtim Letersi

Rrugët i kaloj unë i heshtur përditë
Afër atyre maleve e Bjeshkëve të larta
Ku rrënjët i kanë të ujitura më gjak Trimash
Me gjakun e grave e burrave Dëshmorë.

Eci përditë nëpër Brigje e shtigje te Atdheut
Aty tek një lis janë të varura rrobat me gjak
Një ish luftëtar i rënë dëshmor i kishte lënë aty
Ato rroba janë e Amaneti dhe e vërteta për shqiptar.

Po udhëtoja nëpër fushat e bukura të Mëmëdheut
Aty unë shoh varre të burrave e grave te shqiptarëve
E kujtoj luftën dhe lavdinë e betejave për çlirim
Për liri e Ribashkim të Nënë Shqipërisë Natyrale.

Sot drita e diellit nga disa është mjegulluar shumë
Të vërtetën mundohen të kthejnë në pluhur harrese
Por rrobat e shpura nga plumbat e të pikura me gjak
Janë e vërteta për tokën e Mëmëdheut tonë Shqipëri.

Aty ku dielli me ngrohë shpirtin tim të ftohur
Po atje nëpër rrugët e bekuar të bjeshkëve të mia
Atje kam dashurinë e do shkruaj me penën time
Shpirti në TY me mbet përjetësisht Nënë Shqipëri.
……………………………………
© RUDI BERISHA
Prishtinë, 28 gusht 2021
Ora: 11: 10 minuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *