Home

Lajme

Fadil Lushi – RIPOHIMI I NJË “MESELEJE” TË DENIGRUAR!

No Comments Argëtim Histori

ME SEBEP!
RIPOHIMI I NJË “MESELEJE” TË DENIGRUAR!
Sot e gjithë ditën e Perëndisë.., sot pas më se një gjysëm shekulli, nga kujtesa ime pamore dhe dëgjimore, në asnjë mënyrë, nuk më hiqet një “mesele” e vjetër dhe e vërtetë.., një ndodhi dehumane po aq deemancipuese! Ishte moti 1967. Asokohe, një nxënës, në një shkollë të mesme, nuk kaloi provimin nga një program mësimor.., dhe kur Kryetari i Komisionit, “mcuesit prej kursisti”, i kishte kërkuar notën kaluese, ai ishte përgjigjur: “Nxënësi NN, detyrimisht do përsëris vitin shkollor!” Arsyetimi i “mcuesit” prej kolaboracionisti, lëre që ishte banal, i pakuptimtë por edhe idiotesk! Nxënësi që nuk kaloi vitin, ishte çun i vetëm i një atdhetari, i cili dikur kishte vuajtur dënimin prej gjashtë vitesh në “PETROVA RUPA” të burgut famëkeq të Goli Otokut. “Çuditërisht”, nxënësi “ngelaq”, pas shumë vitesh, në Universitetin prestigjioz të Zagrebit, fitoi titullin Doktor i shkencave të Natyrës.., ndërkaq i biri “i alamet mësimdhënësit”, doktoroi diku në hapësirat e barakës prej dërrasash, të një vendkalimi kufitar!
Im atë, dikur thoshte: “Hileja nuk harrohet kollaj!”

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *