Home

Lajme

Shkipe Bunjaku – Une jam vaksinuar – po ti ?

No Comments Shendetesi

Unë jam e vaksinuar dhe jo nuk e di se çfarë përmban vaksina- as kjo vaksinë dhe as ato që kam marrë si fëmijë. Unë u besoj mjekëve kur thonë se është e nevojshme. Unë gjithashtu nuk e di atë çfarë përmbajn të tjerët ilaçe, kjo vetëm shëron dhimbjen time. Unë nuk e di se çfarë është në bojë të tatuazhit, ose çdo përbërës në shampon ose deodorantin tim as në sapun. Unë nuk e di efektin afatgjatë të përdorimit të telefonit celular, as nuk di nëse ushqimi që haja në restorant ishte përgatitur nga duar të pastra. Shkurtimisht….. Ka shumë gjëra që nuk i di dhe nuk do t’i dij kurrë. Por një gjë e di: jeta është e shkurtër, shumë e shkurtër dhe unë ende dua të jetoj , përveçse thjesht të “mbyllem” në shtëpinë time. Unë ende dua të përqafoj njerëzit pa frikë. Si fëmijë dhe i rritur, jam vaksinuar për poliomielit, rubeolë, etj., Dhe mjaft të tjerë; prindërit e mi dhe unë i besuam shkencës dhe kurrë nuk duhej të vuanim ose transmetonim ndonjë nga sëmundjet e përmendura …… thjesht thuajeni. Unë jam i vaksinuar, jo për të kënaqur qeverinë, por:

Të mos vdes nga Covid-19
Për të përqafuar të dashurit e mi
Të mos kesh nevojë të bësh teste PCR ose antigjen për të shkuar në një restorant, për të shkuar me pushime dhe shumë gjëra të tjera në të ardhmen ……
Për të jetuar jetën time
Për të lënë fëmijet, nipërit e mbesat e tuaja të shkojnë në shkollë dhe në aktivitetet e tyre të kohës së lirë * Që Covid-19 të jetë një kujtim i vjetër
Për të na mbrojtur
Unë e përktheva prej suedishtes në shqip këtë tekst sepse qëndron për atë në të cilën unë besoj. Kopjoni lirisht

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *