Home

Lajme

Ardiana Dhimitër Mitrushi – Bota dhe majmuni njeri…

No Comments Argëtim Letersi

Të studiova kaq shumë, moj kokë,
po lexoj e lexoj, akoma për çudi…
Librave nuk rreshtnin lumenjtë,
kokat moderne, lakuriq si un’ ‘e ti…

Dua të t’ lexoj sytë në humnerë,
nën librat e tua, ulur nxënë të ri…
Pyes veten kush të polli vallë,
libri mua, a’teoria majmuni njeri?!…

Hulumtova dhe grumbullova,
kockat, bashkë shkruan paditë…
Sot hesht ti sozia ime pa prova,
n’duart kokën, pluhuri historitë…
Ardiana Dhimitër Mitrushi 02/09/2021…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *