Home

Lajme

Delegacioni i shqiptarve nga Ukraina mberrin neser ne Tirane !

No Comments Aktualitet Lajme

Neser rreth ore 18.05 mbrin ne Tirane nje delegacion i Shqiptareve te Ukraines, i kryesuar nga Kryetari i Shoqates/Komunitetit z. Aleksandr Dermentli, te cilet vizitojne per here te pare Shqiperine nga jane zhvendosur te paret e tyre para 300 vjetesh fillimisht drejt Bullgarise, katundit Mandrice e mandej drejt Odeses e katundit Karakurt e tre katundeve te tjere qe jane me banore te orgjines shqiptare.
Me ndihmen e Perfaqesuesit Politik te Emigracionit Shqiptar dhe Deputet i Tiranes z. Kostaq Papa Delegacioni i perbere nga 3-4 vete do te kryej takime pune ne disa Ministri, institucione shtetrore, bisnesmene!
Perparesi e tyre eshte organizimi i gjuhes shqipe ne katundet shqiptare te Ukraines dhe lidhja me Atdheun e orgjines.
Mirse te vine !
Klasa politike shqiptare dhe bisnesi duhet te ndihmojne per perparimin dhe lidhjen kombetare me Shqiperine te kesaj pjese te kombit.
Shqiperia i do shqiptaret e diasporen shqiptare kudo!
Ajo qe prish pune eshte klasa politike qe do vetem te perfitoj nga pasuria kombetare e jo te kontriboj ne progresin e saj.
Shqiptaret e Ukraines jane nje dege e vecante e diaspores e qe duhet mbeshtetur.
Mirsevini motra e vllezer Shqiptare nga Ukraina !

Burimi/Partiaemigracioni Shqiptar Kostaq Papa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *