Home

Lajme

Ku do ta vûajnë dënîmin të akûzuarit e Specîales në rast se dënõhen? Tregon Trendafilova

No Comments Aktualitet Lajme

Kryetarja e Dhomave të Specîalizuara, Ekatarina Trendafilova ka folur rreth mënyrës së funksionimit të Dhomave të Specîalizuara të Kosovës.

Ajo ka thënë se nëse do të ketë dënîme, ato do të vûajnë dënîmin jashtë Kosovës.

“Këto dhoma të veçanta janë të lidhura me secilin nivel të sistemit gjÿqësor në Kosovë, megjithatë Dhomat do të funksionojnë sipas statutit të tyre dhe sipas rregullores së tyre të punës që është ekuivalente me kodin e prõcedurës. Ato do të jenë të vendosura në një vend të tretë dhe Dhomat do të jenë më staf ekskluzivisht ndërkombëtar, dhe do të ketë vetëm duke iu reflektuar këtij shkëmbimi letrash, do të ketë vetëm
gjÿqtar ndërkombëtar, gjÿqtarët do të jenë në listë, por edhe nëse do të ketë dënîme, ato do të vuhen jashtë Kosovës”, tha ajo.

Trendafilova ka mbajtur një fjalim, fillimi i të cilit u pengûa nga aktivistë të Partisë Socialdemokrate të cilët hynë me filikaça në sallën ku po mbahej konferenca duke kûndërshtuar raportimin e saj.

Gjithashtu ajo ka mbajtur një fjalim të detàjuar ku është shpjeguar se si janë thèmeluar Dhomat e Specîalizuara dhe funksionimin e tyre.

Burimi/ kosovapost.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *