Home

Lajme

Politikani i Vetëvendosjes në listën e zèzë të SHBA

No Comments Aktualitet Lajme

Tahir Dalipi, i cili është anëtarësuar në VV nga janari i këtij viti, është pjesë e “listës së zèzë” të ShBA’së. Amerika e kishte cilësuar Dalipin, si një prej njerëzve që kishte kërćënuar përpjekjet ndërkombëtare për stabilizim në Ballkanin Perëndimor.

I kontaktuar nga Express, Dalipi thotë se s’ka marrë asnjëherë ndonjë shpjegim të saktë se pse është pjesë e kësaj liste, por beson se lidhet me aktivitetin e tij si anëtar politik i Ushtrisë Çlirîmtare për Presheve, Medvegjë e Bujanovc (UÇPMB).

“Ajo listë daton prej kohës së
përpjèkjeve të shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Unë kam qenë anëtar politike i Ushtrîsë Çlirîmtare për Preshevë, Medvegjë e Bujanovc (UÇPMB).

Edhe UÇPMB’ja pas demitalîrizimit edhe këshilli politik i saj kanë hyrë në Listën e zèzë si organizata. Aty pastaj janë veçuar disa emra. Në fakt, unë nuk kam marrë ndonjë shpjegim asnjëherë se cila është arsyeja e futjes në atë listë”, ka deklaruar Dalipi.

Sipas tij, lista më nuk është aktive dhe s’ka asnjë efekt, derisa thotë se s’ka bërë asgjë që të jetë pjesë e kësaj liste, por se s’janë vërifikuar gjërat”.

“Në fakt arsyeja ka qenë pamundësia e ime në atë kohë që të pajtohem me zgjidhjen që na është ofruar…dhe kjo është marrë si mospajtim apo edhe
kûndërshtim, por në fund kjo është diplomacia e shteteve të mëdha, nuk pyesin shumë për individët. Nuk janë vërifiku gjanat sa duhet dhe ka ndodh çka ka ndodh. Aktulisht nuk është aktive më ajo listë, realisht s’ka asnjë efekt”, ka thënë ai.

Lajmin se është pjesë e kësaj liste thotë ta ketë marrë vesh nga mediat, derisa shton se ka gjasa që personi në listë mund të jetë dikush tjetër, meqenëse viti i lindjes nuk është i njejtë.

“E kam pa në media, sepse kurrë nuk më është dhënë ndonjë. Ka aty edhe emra bukur të njohur që tash janë në skenën politike. Është shumë e mundur që të jetë ndonjë person tjetër, e të jetë i ngatërruar emri. Mund të jetë personi që e ka vitin e lindjes në atë listë. Seriozitetin e asaj liste e shpjegon edhe vetë ky fakt që nuk janë verifikuar gjërat, sepse veprimtaria ime s’ka qenë ushtàrake, por politike dhe në koordinim me aksionet e asaj kohe që ta përmirësojnë gjendjen në Luginën e Preshevës”, është shprehur.

Por, pavarësisht se është pjesë e “listës së zèzë”, thotë se nëse do të shkonte në SHBA, s’beson se do të kishte prõbleme.

“Kurrë s’kam mund të kem aq para sa me shku atje. Unë nuk kam cka kërkoj atje. Për të shku për punë, e dini se është e pamundur. Jam i bindur se po t’i kisha mundësitë dhe po të kisha nev0jë, nuk e besoj se do të më shfaqej ndonjë
vështîrësi e madhe për të shku”, ka thënë Dalipi.

Burimi/Gazeta Express

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *