Home

Lajme

RRUGËTIMI NËPËR VITE I SHKRIMTARIT RUDI BERISHA

No Comments Argëtim Letersi

Rudi Berisha është autor i këtyre veprave letrare:

 1. “ Foleja e Dashurisë”, poezi , 2007
 2. “ Dallëndyshja e lirisë”, poezi, 2008
 3. “ Kohë e përflakur”, poezi, 2010
 4. “Të gjithë një fole Shqipëri”,(Grup autorësh ),poezi, 2014
 5. “Adem Demaçi në faqet e historisë’ (Grup autorësh ) ,poezi, 2016
 6. “Zahir Pajaziti -Syri i lirisë”,(Grup autorësh ), poezi , 2016
 7. ‘’ Shqipëri ‘’ ,( Grup autorësh ), poezi , 2016
 8. ‘’ Ukshin Hoti-Dritë dielli për atdhe,(Grup autorësh ), poezi , 2017
 9. ‘’ Ukshin Kosumi-Në shërbim të UÇK-së ,(Grup autorësh ), poezi , 2017
 10. ‘’ Shqipëri, nëna ime ‘’, (Grup autorësh ), poezi , 2017
 11. ‘’ Qazim Ilaz Shehu-Në rrugëtim për liri ‘’, (Grup autorësh ), poezi , 2019
  Rudi Berisha, themelues i Klubit Letrar “Zahir Pajaziti”, Podujevë
  Rudi Berisha ka themeluar Klubin Letrar “Zahir Pajaziti”, në Podujevë, më 22 prill 2009 dhe është kryetar i tij. Ky klub ka zhvilluar shumë aktivitete, akademi përkujtimore, manifestime letrare dhe botime librash, dhe Rudi Berisha ka qen Organizator i shumë Manifestimeve në Kosovë.
  Përherë të parë pas përfundimit të luftës dhe çlirimit të Kosovës Rudi e nxori revistën letrare në Podujevë, ‘’ Ringjallja ‘’. Ai është edhe redaktor i saj.
  Autori Rudi Berisha është Botues i këtyre veprave:
 12. “Ringjallja”, revistë letrare, 2010
 13. “Sytë e Diorit”, poezi, 2010
 14. “Rrugës së kombit”, poezi, 2010
 15. “Arbëria, toka jonë”, poezi, 2010
 16. “Tokë dardane”, poezi, 2010
 17. “Ëndrrat e mia”, poezi, 2011
 18. “Atdheu”, poezi, 2012
 19. “Ujku mbetet ujk”, poezi, 2012
  Rudi Berisha është redaktor në këto vepra:
 20. “Atdheu”, poezi, 2012
 21. “Kush na e vrau shpirtin”, poezi, 2012
 22. “Sfidat e jetës”, poezi, 2013
  4: ‘’ Të gjithë një fole Shqipëri ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2014
 23. “Adem Demaçi në faqet e historisë’,(Grup autorësh),poezi, 2016
 24. “Zahir Pajaziti -Syri i lirisë”, (Grup autorësh), poezi , 2016
 25. ‘’ Gjuha e truallit tonë ‘’, poezi, 2016
 26. ‘’ Shqipëri ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2016
 27. ‘’ Aleppo ‘’Antologji, (Grup autorësh), poezi, 2017
 28. ‘’ Ukshin Hoti –Dritë dielli për atdhe ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2017
 29. ‘’Ukshin Kosumi-Në shërbim të UÇK-së ‘’,(Grup autorësh),poezi, 2017
 30. ‘’ Lidhja e Prizrenit ‘’, poezi, 2017
 31. ‘’ Shqipëri, nëna ime ‘’ (Grup autorësh), poezi, 2017
 32. ‘’ Vështrime letrare ‘’, Recensentë, 2017
 33. ‘’ Liri pa kurorë –Rrëfim nga jeta ‘’, 2018
 34. ‘’ Fjalë të arta ‘’ (Thënie të njerëzve të mençur), 2018
 35. ‘’ Qazim Ilaz Shehu në rrugëtim për liri’’ (Grup autorësh), poezi, 2019
 36. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 1 –2019
 37. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 2 –2020
 38. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 3 –2020
 39. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 4 –2020
 40. “ Dritë mbi fshatin Grajçevc-Gjurmë nëpër kohë, 2020
 41. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 5 –2021
 42. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 6 –2021
 43. ‘’ Ecim nëpër faqe të historisë’’, poezi, 2021
 44. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 7 –2021
 45. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 8 –2021
 46. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 8 –2021
 47. ‘’ Si hark Ylberi ‘’, poezi, 2021
 48. ‘’ Rruga e mërgimtarit ‘’, poezi, 2021
 49. ‘’ Dashuri për vargun’’, poezi, 2021
 50. ‘’ Revistën Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale-Nr. 9 –2021
  Rudi Berisha ka Botuar shkrimet e tij në këto antologji:
 51. “ 100 -Rrënjë të gjethit bohem”, Klinë ( Poezi ), 2012
 52. “Ujërat e dashurisë”, Bukuresht-Rumani, (Poezi), 2012
 53. “ Ilaz Kodra e Antigona Fazliu”, ( Poezi ), 2014
 54. “ Çamëri zemra ime”, Tiranë ( Poezi ), 2014
 55. “ Idealit të dëshmorit, Sejdi Krelani”, ( Ese, Poezi ), 2015
  6.” Faqeve të pavdekësisë – për mësuesin Bafti Krasniqi”, Bujanoc ( Poezi), 2015
 56. “ Pena e lirisë”, Arif Shala, Prishtinë ( Poezi ), 2015
 57. ‘’ Lulëkuqet e Lirisë ( Çdo Shesh, një përmendore), Prishtinë (Poezi ), 2015
 58. ‘’ Aleppo ‘’, Prizren ( Poezi ) , 2017
 59. ‘’ Buzëqeshje lirike’’, Tiranë ( Poezi ), 2017
 60. ‘’ Dhembje që vret”, Gjakovë (Poezi), 2017
 61. ‘’ Kreshniku i lirisë ‘’, Shkup ( Poezi), 2018
 62. ‘’ Antologjia poetike kombëtare e Jehonës Shqiptare ‘’, Tiranë ( Poezi ), 2018
 63. ‘’Antologjia poetike kombëtare e Jehonës shqiptare ’’, Tiranë ( Poezi), 2019
 64. ‘’Antologjia poetike kombëtare e Jehonës shqiptare ’’, Tiranë ( Poezi), 2020
  Rudi ka botuar në këto revista dhe gazeta:
 65. Në revistën letrare “Nositi”, Dardani, 2012
 66. Në Edicionin e Dytë, të mbajtur në Grykën e Karadakut
  “TREKËNDËSHI POETIK I PAQES”, 2012
 67. Në Edicionin e Tretë, të mbajtur në Grykën e Karadakut
  “TREKËNDËSHI POETIK I PAQES”, 2013
 68. Në gazetën “VLORA”, 2010
 69. Në gazetën “Shqipëria Etnike”, 2012
 70. Në gazetën “ Nacional”, 2014 – 2015
 71. Qëndresa, Preshevë, 2017
  Rudi Berisha publikoi shkrimet e tij në këto portale elektronike:
 72. BotaPress. Info; 2. Struga Ekspres; 3. Zëri; 4. Standardi
 73. Gazeta Nacional; 6. PortAlb. MK; 7. Iliria TV
 74. In FOKUSI; 9. Pashtriku. Org; 10. Tetova. Sot
 75. Shqipëria e Bashkuar. Info; 12. Kosova NEWS
 76. Fakti Ditor; 14. Tradita; 15. Dritarja. Onlin
 77. Kanuni TV; 17. Fjala. Info; 18. Shqipëria Etnike;
 78. Dritare.info; 20. Press Preveza. 21. Zemra Shqiptare. de
 79. Albania-Ilire-Pellazge. 23. 27. AL. 24. Luigjipres. Com
 80. Radio-Projekt. DK
  Rudi Berisha Botoi në këta Libra Grup Autorësh:
 81. ‘’Ese dhe poezi kushtuar dëshmorëve të familjes Jashari.
  “Vijmë edhe një herë”, poezi-ese, 2012
 82. “Flakadani i Lirisë”, kushtuar Zahir Pajazitit, poezi, 2013
 83. “Të gjithë një fole Shqipëri”, poezi, 2014
 84. “Adem Demaçi – Aromë atdheu”, poezi, 2014
 85. ‘’ Fli, Bir i Nënës, kushtuar Florim Rushitit -Kingjit, poezi, 2016
 86. “Adem Demaçi në faqet e historisë’ (Grup autorësh), poezi, 2016
 87. “ Zahir Pajaziti-Syri i lirisë”,( Grup autorësh ), poezi , 2016
 88. ‘’ Miratoci në rrugën e dritës’’,( Grup autorësh ), poezi , 2016
 89. ‘’ Në rrugën e dritës së diturisë’’,( Grup autorësh ), poezi , 2016
 90. ‘’ Mumin Kastrati, Mësuesi i Përkushtuar, Atdhetari’’, (Grup autorësh), poezi, 2016;
 91. ‘’ Shqipëri ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2016
 92. ‘’ Aleppo ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2017
 93. ‘’ Flas me fjalën tënde ‘’ (Grup autorësh), poezi, 2017
 94. ‘’ Ukshin Hoti-Dritë dielli për atdhe ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2017
 95. ‘’ Ukshin Kosumi- Në shërbim të UÇK-së, (Grup autorësh), poezi, 2017;
 96. ‘‘ Shqipëri, nëna ime ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2017
 97. ‘‘ Nënës ‘’, (Grup autorësh), poezi, 2017;
 98. ‘‘ Albion M. Kumnova, Martir i kombit (Monografi), Gjakovë, 2018
 99. ‘‘ Një krismë pushke për liri’’, (Grup autorësh), poezi, 2019
 100. ‘’ Bllaca 99 ‘’, (Grup autorësh-Poezi), 2019
 101. ‘‘ Përjetësia e poetit (Poezi dhe shkrime për Halil Haxhosaj), 2019
 102. ‘‘ Bukuroshja e lirisë-1, (Grup autorësh-Poezi), 2019
 103. ‘’ Qazim Ilaz Shehu në rrugëtim për liri ‘’ (Grup autorësh-Poezi), 2019
 104. ‘’ Bajrush Behrami-Rrugëtues i lirisë’’(Grup autorësh-Poezi), 2020
 105. ‘’ Kika Malësia e Gollakut, Mulla -Idriz Gjilani (Grup autorësh-Poezi), 2020
 106. ‘’ Buqetë poetike, përzgjedhje të poezish shqipe nga poetët e Llapit(Grup autorësh-Poezi), 2020
 107. ‘’ Ëndërr për një Botë ‘’(Grup autorësh-Poezi), Biblioteka Ndër-komunale. Prizren, 2020
 • Rudi Berisha është Ideator për nxjerrjen në dritë te Revistës Kombëtare, gjithë-shqiptare. Me 28, nëntor 2019 sjelli në dritë :
 1. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 1 –Më, 28 Nëntor 2019
 2. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 2 –Më, 31 janar 2020
 3. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 3 –Më, 05 mars 2020
 4. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 4 –Më, 28 Nëntor 2020
 5. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 5 –Më, 31 janar 2021
 6. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 6 –Më, 05 mars 2021
 7. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 7 –Më, 16 Maj 2021
 8. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 8 –Më, 26 korrik 2021
 9. ‘’ Revistë Shqiptare Albania Shqipëri Natyrale –Nr. 9 –Më, 14 shtator 2021
  Rudi Berisha është Organizator i shumë aktiviteteve :
  Akademisë Përkujtimore Memorial Kushtuar Dëshmorëve “ Zahir Pajazitit, Hakif Zejnullahut dhe Edmond Hoxhës ” (Kjo Akademi mbahet për shumë vite, dhe është tradicionale).
  Akademisë Kushtuar Adem e Hamëz Jasharit dhe Familjes Jashari (Është mbajtur dy vite radhazi).
  Ditës Përkujtimore dhe Sensibilizimit të Prof. Ukshin Hotit dhe përurimit të librit kushtuar mendjendriturit Prof. Ukshin Hotit (Që është mbajtur dy vete radhazi).
  Manifestimi në Kërkim të Pagjeturve shqiptar të Kidnapuar në pragun e derës nga hegjemonizmi serbë. Po ashtu dhe në kërkim të Prof. Ukshin Hotit.
  Manifestimi kushtuar Zahir Pajaziti-Një poezi për Zahirin.
  Manifestimi i titulluar “ Poezia Shqipe ”( Është mbajtur për disa vite radhazi).
  Manifestimi i titulluar “ Poezia e Verës ” ( Është mbajtur për disa vite radhazi).
  Akademisë Përkujtimore Memorial Kushtuar Dëshmorëve “ Zahir Pajazitit, Hakif Zejnullahut dhe Edmond Hoxhës ” (Kjo Akademi mbahet për shumë vite, dhe është tradicionale). Prishtinë ( Edi 2), 31 janar 2021
  Rudi Berisha ka mbajtur dhe shumë-shumë aktivitete tjera, si përurim librave të shumë autorëve, ka udhëhequr dhe ka qen moderator në disa aktivitete të miqve të tij. Rudi Berisha ka qen Organizator i mbi gjashtëdhjetë (60) aktiviteteve deri më tani.
  Rudi Berisha u shpërblye me mirënjohje e dekorata:
 10. Nën patronazhin e kryetarit t ë Komunës së Klinës, z. Sokol Bashota, në Manifestimin e katërt me radhë ‘’Ora e Tahir Deskut ‘’ i ndahet Rudi Berishës Vendi i Parë për poezinë e lexuar në Orën Letrare, Klinë, 07 shtator 2012
 11. Festivali Ndërkombëtar për të Rinj ia ndau mirënjohjen Rudi Berishës për çmimin e tretë në poezi, Podujevë, 2012
 12. Festivali Kombëtar i Folklorit ‘’ Lajmëtari i lirisë ‘’ ia ndau Mirënjohjen Rudi Berishës për kontributin e dhënë në realizimin e Festivalit, Podujevë, 2012
 13. Lidhja Ndërkombëtare e Poetëve, shkrimtarëve dhe artistëve ‘’ Pegasi Kosova ‘’ e shpall Rudi Berishën ‘’ NDERI I LNPSHA ‘’ Pegasi Kosova ‘’, për kontributin e mirëfilltë dhe ngritjen e vlerave në letërsi dhe në kulturë, 2012
 14. Lidhja ndërkombëtare e Poetëve, shkrimtarëve dhe artistëve ‘’ PEGASI -Kosova ‘’ i dhurohet Mirënjohje Rudi Berishës për meritat në Kongresin e Parë Ndërkombëtar ‘’Muza Poetike 2012 ‘’me temën’’ Universaliteti i Vlerave në Letërsi dhe në Artin Bashkë-horë ‘’, Prishtinë, 2012
 15. Kongresi Ndërkombëtar ‘’ Muza Poetike ‘’ Pegasi Vitrina,‘’ Universaliteti i vlerave në letërsi dhe në artin ‘’ i dhurohet Rudi Berishës certifikatë meritore për pjesëmarrje aktive në Kongresin e Parë Ndërkombëtar, për kontributin në debatin dhe mendimin novator për zhvillimin e një letërsie bashkë-hore, për të qen prezent në sipërmarrje masive të progresit letrar, artistik, si dhe për Universalitetin e vlerave dhe kuptimit novator, Prishtinë, 2012
 16. Në kuadër të shënimit të 100 – vjetorit të Shtetit shqiptar, Drejtoria për Kulturë, Rini dhe sport e Kuvendit Komunal të Malishevës e nderon më Mirënjohje Klubin Letrar ‘’ Zahir Pajaziti ‘’ në Podujevë, falë punës së kryetarit Rudi Berisha, Malishevë, nëntor 2012
 17. Shoqata letrare ‘’ Ndue Bytyçi ‘’ nga Tirana, në Festivalin ‘’ Poetika mbarëkombëtare ‘’ i ndau Mirënjohje Rudi Berishës, Tiranë, 2012
 18. Turneu Memorial “Rrahim Curri-Behar Begolli”, turneu XIII, organizohet për nder të Ditës së Çlirimit të Podujevës, 19 Qershor, i ndau Mirënjohje Rudi Berishës për pjesëmarrje dhe kontribut, Podujevë, 2013
 19. Klubi Letrar Internacional ‘’ Arif Shala ‘’, Kanada – Kosovë, e shpalli Rudi Berishën ‘’ Pishtar të diturisë’’. Për stilin e tij të veçantë në krijimin e vargjeve, për kontributin e madh në organizimin e manifestimeve përkujtimore kushtuar dëshmorëve të UÇK-së, si dhe për ndihmën humanitare për t ‘iu falur të rinjve shqiptarë, hapësirë për të prezantuar shkrimet e tyre, si dhe për punën e palodhshme në Klubin Letrar ‘’ Zahir Pajaziti’’, Prishtinë, 2014
 20. Festivali Ndërkombëtar për të Rinj ia ndau Mirënjohjen Rudi Berishës për çmimin e tretë në poezi, Podujevë, 2014
 21. Shoqata për Kulturë dhe Letërsi ‘’ Tafil Kelmendi ‘’, Malishevë, për pjesëmarrje në orën letrare tradicionale i ndan Mirënjohje Rudi Berishës me rastin e shënimit të 15-vjetorit të rënies së dëshmorëve të kombit : Jahir Mazreku, Hysen e Maliq Sopaj, Malishevë, 2014
 22. Produksioni “ArtUniversal” e nderon me Mirënjohje Rudi Berishën për kontributin e dhënë në fushën e letërsisë, për ruajtjen e vlerave të luftës çlirimtare dhe të dëshmorëve në vargje, Prishtinë, 2014
 23. Zëri i “Emigrantëve shqiptarë” në Itali e shpall Rudi Berishën ‘’ Hero Poet i Penës së Artë ‘’ për stilin e tij të veçantë, për vargjet falura atdheut tone shqiptar. Për kontributin e dhënë për të radhitur në vargje poetike Trojet Etnike Shqiptare dhe për kontributin në vetëdijesimin e të gjithë popullit për të bashkuar Trojet Etnike në Një Shqipëri. Itali, 2014
 24. Radio-Ilirida e nderon me Mirënjohje Rudi Berishën në shenjë falënderimi për bashkëpunim të frytshëm e korrekt me Radio –Iliridën, si dhe për kontribut të veçantë në çështjen kombëtare, Itali, 13 shkurt 2014
 25. Shoqëria Kulturore Artistike në Komoran i ndau Mirënjohje Rudi Berishës për pjesëmarrje në manifestimin ‘’ Ditët kulturore sportive ‘’, në përkujtim të Xheladin Gashit – Komandant Plakut, Bushat, 20 mars 2015
 26. Familja Krasniqi e nderon me Mirënjohje Rudi Berishën dhe e falënderon për kontributin e dhënë për mbështetjen në realizimin e librit me poezi për Bafti Krasniqin ‘’ Faqeve të Pavdekësisë ‘’, Prishtinë, 31 tetor 2015
 27. Familja Rushiti e nderon me Mirënjohje Rudi Berishën dhe e falënderon për kontributin e dhënë për mbështetjen në realizimin e librit me poezi për ‘’ Florim Rushitin–Kingji ‘’ Fli, Bir i Nënës’’, Prishtinë, 02 prill, 2016
 28. Shoqata e Shkrimtarëve ‘’ Naim Frashëri ‘’ Malli poetik i Kosovë (Kalaja e Harilaçit, Fushë-Kosovë) e nderon më Mirënjohje Rudi Berishën për pjesëmarrje në manifestimin letrar ‘’ Malli Poetik i Kosovë ‘’ Fushë-Kosovë, më 04 gusht 2016
 29. ABC-ja Poetike dhe ( Shtëpia e Kulturës-Shkup ), nën Organizimin e kryetarit z. Sami Sherifi, i ndan Mirënjohje Rudi Berishës për poezinë më të mire të lexuar në manifestimin e ABC-ja Poetike, dhe duke e vlerësuar në përgjithësi cilësinë, veçantinë, stilin dhe vlerën e poezive më vlera të larta dhe kombëtare. Shkup, më 23 shtator 2016
 30. Komuna e Kastriotit (Obiliqit ), Drejtoria e kulturës, Rinisë dhe Sportit ‘’ Vjeshta Poetike në Kastriot ‘’ 100 – mijë poet për ndryshimi ndan Mirënjohje Rudi Berishës për pjesëmarrje dhe kontributin e dhënë në orën Letrare ‘’ Vjeshta Poetike në Kastriot ‘’. Më moton ‘’ Poetët e Kastriotit apelojnë për paqe dhe drejtësi ‘’. Kastriot, 27 shtator 2016
 31. Shoqata e shkrimtarëve ‘’ Fahri Fazliu ‘’, Kastriot. Në Manifestimin letrar tradicional ‘’ Dritat poetike ‘’ Edicioni 3 ‘’ I ndan Mirënjohje Rudi Berishës për pjesëmarrje në manifestimin letrar tradicional në përkujtim e 27-vjetorit të rënies së dëshmorëve Afrim Zhitia dhe Fahri Fazliu. Kastriot, 02 nëntor 2016
 32. Drejtoria për arsim dhe edukim. Drejtoria për kulturë, Rini dhe Sport (Komuna e Malishevës, Republika së Kosovës). Në kuadër të shënimit të 68-vjetorit të lindjes së prof. Dr. Tafil Kelmendit I ndanë: ‘’ MIRËNJOHJE ‘’, Rudi Berishës, për kontributin e dhënë në pasurimin e fondit librar të bibliotekës së SHFMU ‘’Ramadan Morina ‘’-Damanek dhe bibliotekës së SHFMU ‘’ Ruzhdi Xhyliqi ‘’- Marali. Malishevë, më 03 dhjetor 2016
 33. Komuna e Drenasit, Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në Manifestimin Tradicional Sofra Poetike ‘’ Ymer Elshani ‘’, i ndahet vendi i dytë Rudi Berishës për poezinë të dërguar më (Shifër – Lisa ), në Drenas, më 17 04. 2017
 34. Në Manifestimin Tradicional ” Në rrugëtim me Yllka Domin ”, të Organizuar nga Qendra Kombëtare e Poetëve, Shkrimtarëve dhe Artistëve ” Gjakova ” i ndahet vendi i parë Rudi Berishës për poezinë më të bukur të lexuar dhe të vlerësuar në orën letrare ‘’ Në rrugëtim më Yllka Domin ‘’. Gjakovë, më 11. 05. 2017
 35. Komuna e Drenasit, SHFMU ‘’ Naim Frashëri ‘’, ndanë Mirënjohje Rudi Berishës për kontributin më pajisje më tituj të rinj të Bibliotekës sonë.
  Gllobare, më 25 . 05. 2017
 36. Klubi Letrar ‘’ ABC-ja –Poetike ‘’, në Shkup e Shpall : Poet Nderi të ABC-së Poetike Rudi Berishën. Për kontributin dhe përkushtimin në organizimin dhe bashkimin e poetëve nga të gjitha trojet shqiptare dhe nga mërgata, për udhëheqjen me suksese të Klubit Letrar ‘’ Zahir Pajaziti ‘’, në Podujevë dhe Prishtinë. Po ashtu edhe duke vlerësuar ABC-ja poet të mirëfilltë shqiptar, që tërë potencialin shpirtëror e poetik ia kushton popullit shqiptar dhe në veçanti Shqipërisë Natyrale. Shkup, më 10 qershor 2017
 37. Alfurat për organizimin e paqes botërore në Republikën Arabe të Sirisë Certifikimit të artë të paqes (CERTIFIKIMI I VLERËSIMIT ), për Rudi Berishën nga Kosova. Për aktivitetin e tij për të arritur paqen dhe jetesën paqësore në komunitet. Me përpjekjet e tij të jashtëzakonshme dhe bashkëpunimin e tij të palodhur për të bërë vepra të mira. Më, 29 qershor 2017
 38. Shoqata e krijuesve dhe artistëve letrar ‘’ Naim Frashëri ‘’, Malli Poetik i Kosovës Kalaja e Harilaçit Fushë-Kosovë i ndan Mirënjohje Rudi Berishës, për pjesëmarrje në Manifestimin poetik ‘’ Malli poetik i Kosovës ‘’, Fushë – Kosovë, 2017
 39. Komuna e Kastriotit (Obiliqit), Drejtoria e kulturës, Rinisë dhe Sportit ‘’ Vjeshta Poetike në Kastriot ‘’ 100-mijë poet për ndryshim ndan Mirënjohje Rudi Berishës, për pjesëmarrje dhe kontributin e dhënë në orën Letrare ‘’ Vjeshta Poetike në Kastriot ‘’. Më moton ‘’ 100.000 poetët për ndryshim‘’. Kastriot, 29 shtator 2017
 40. Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptarë, Prishtinë-Kosovë. I ndan Mirënjohje Rudi Berishës, për pjesëmarrje në simpoziumin e 5-të ndërkombëtar ‘’ IDENTITETI EVROPIAN NË LETËRSI ‘’. Prishtinë, më 29 shtator 2017
 41. Republika e Kosovës, komuna Skenderaj. Shkolla F.M.U ‘’ Abedin Rexha ‘’, i ndan Mirënjohje Rudi Berishës, për pjesëmarrje në Orën e madhe Letrare me rastin e 10-të vjetorit të pavarësisë së Kosovës. Turiçec, 17 shkurt 2018
 42. Shoqata Kulturore Artistike ‘’ JEHONA SHQIPTARE’’, Tiranë. I ndan Rudi Berishës ‘’ Certifikatë Individuale nga ‘’ Jehona Shqiptare ‘’, me motivacion si bashkë-autorë i librit të I-rë, të titulluar ‘’ Antologjia Poetike kombëtare’’, i botuar nga ‘’ Jehona Shqiptare ‘’, Tiranë, 2018
 43. Ne konkursin Letrar e Poetik të Organizuar nga ‘’ Jehona Shqiptare ‘’, i ndahet vendi i Dytë Rudi Berishës për poezinë e lexuar dhe të vlerësuar nga juria në Orën Poetike-Letrare, Tiranë, 22 mars 2018
 44. Festivali ” Antologjia Poetike Kombëtare i Jehona Shqiptare ”, të Organizuar nga Shoqata Kulturore ” Jehona Shqiptare ”, në Tiranë, i ndahet Rudi Berishës Titulli Nderi. Prishtinë, 22 mars 2018
 45. Drejtoria e Kulturës Rinisë dhe Sportit. Me rastin e 23 prillit-Dita Botërore e Librit. I ndan Rudi Berishës: Mirënjohje për kontributin e dhënë në pasurimin e fondit librar në bibliotekën e Sh. F.M.U ,, Dr. Ibrahim Rugova ’’, në Obiliq dhe paraleles së ndarë në fshatin Mazgit i Ulët. Obiliq, 23 prill 2018
 46. Republika e Kosovës. Komuna Vushtrri. Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport. Me rastin e 23 prillit-Ditës Botërore të Librit Ndan Rudi Berishës: FALËNDERIM, për kontributin e dhënë në pasurimin e fondit librar në bibliotekën ,, Naim Frashëri ’’ në Vushtrri. Vushtrri, 23 prill 2018
 47. Shoqata e krijuesve, artistëve dhe letrarëve * Naim Frashëri *, i dhurohet Mirënjohje Rudi Berishës ‘’ Manifestimi * MALLI POETIK * (Edicioni- VII). Fushë-Kosovë-korrik, 2018
 48. Për nder te madhështisë se nëntorit, për nder të festës se flamurit, ditës me te bukur të Shqipërisë, UÇPMB, Zona Operative e Lluçanit (Brigada * 111 * Fatmir Ibishi), nderon me Mirënjohje Rudi Berishën ‘’ Për kontributin e dhënë në lartësimin e dëshmorëve në vargje, për Organizimin në kujtim të Heronjve të kombit, si dhe në kontributin e dhënë, si donator Të UÇPMB- së’’. Lluçan, 16 nëntor 2018
 49. Komuna e Malishevës-Drejtoria Komunale për Arsim dhe Edukim- Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport. Shoqata për kulturë dhe letërsi ‘’ Tafil Kelmendi’’. Në kuadër të shënimit të 70-vjetorit të lindjes se Prof. Tafil Kelmendit nderon me Mirënjohje, për kontributin e dhënë në pasurimin e bibliotekave të Komunës së Malishevës. Malishevë, 26 dhjetor 2018
 50. Shoqata Kulturore Artistike Jehona Shqiptare ‘‘, i dhurohet Rudi Berishës: ‘‘ Certifikatë Individuale Autorësie e Antologjisë Nr. 2 – e ‘‘Jehona shqiptare – 2019 ’’. Tiranë, 21. 03. 2019
 51. Shoqata Kulturore Artistike ‘‘ Trofe Nderi Artistik i Festivalit të Antologjisë Kombëtare e ‘‘ Jehonës Shqiptare ‘‘, 2019 -100 Vjetori i ‘‘ ATIT TË FLAMURIT TË KOMBIT SHQIPTAR ’’ Ismail Qemail Vlora. I ndahet Rudi Berishës: Titulli Poetik Kombëtar ‘‘ Ç A M Ë R I A ’’, 2019 ^ Tiranë, 21. 03. 2019
 52. Me rastin e 20-vjetorit të rënies se Antogona Fazliut, Familja e heroinës nderon me Mirënjohje Rudi Berishën ‘‘Për kontributin e dhënë ne realizimin e veprës me poezi nga grup autorësh ‘‘Bukuroshja e Lirisë ’’, Prishtinë, 30 maj 2019
 53. Komuna e Kastriotit (Obiliqit ), Drejtoria e kulturës, Rinisë dhe Sportit. Me rastin e 1 qershorit-Ditës Ndërkombëtare të fëmijëve. I ndan Mirënjohje Rudi Berishës ‘’ Për kontributin e dhënë në pasurimin e fondit librar në bibliotekën e SHFMU,, Ibrahim Rugova’’ në Obiliq dhe PNF në fshatin Mazgit I Ulët. Obiliq, 01 qershor 2019
 54. Festivali kombëtar i letërsisë dhe Ditët e Diasporës i ndan mirënjohje Rudi Berishës për pjesëmarrje në takimet letrare ,, Ditët e Diasporës’’, Podujevë, 22 gusht 2019
 55. Komuna e Kastriotit (Obiliqit ), Drejtoria e kulturës, Rinisë dhe Sportit ‘’ Vjeshta Poetike në Kastriot ‘’ 100-mijë poet për ndryshim i ndan Rudi Berishës Certifikatë për pjesëmarrje dhe kontributin e dhënë në orën Letrare ‘’ Vjeshta Poetike në Kastriot ‘’. Kastriot, 26 shtator 2019
 56. Shoqata Kulturore Artistike Jehona Shqiptare ‘‘, i ndahet Rudi Berishës: ‘‘ Certifikatë Individuale Autorësie e Antologjisë Nr. 3 –e ‘‘ Jehona shqiptare – 2020 ’’. Tiranë, 21. 03. 2020
 57. Shoqata Kulturore Artistike ‘‘ Trofe Nderi Artistik i Festivalit të Antologjisë Kombëtare e ‘‘ Jehonës Shqiptare ‘‘, 2020 – Rudi Berishës i dhurohet titulli’’ PENA E ARTË-2020’’, Tiranë, 21 mars 2020
 58. Shoqata Çamëria në Kosovë i ndan ‘’ Mirënjohje ’’ Rudi Berishës, për Kontribut Atdhetarë. Fushë-Kosovë, 25 shtator 2020
 59. Komuna e Kastriotit (Obiliqit ), Drejtoria e kulturës, Rinisë dhe Sportit ‘’ 100.000 poet për ndryshim-lexim Global, 2020 ‘’ i ndan Rudi Berishës Mirënjohje për pjesëmarrje dhe kontributin e dhënë në Orën Letrare ‘’ Poet për ndryshim ‘’. Kastriot, 26 shtator 2020
 60. Shoqata Guerile-Shtabi i parë Operativ i Ndanë dhe e nderon më Mirënjohje Rudi Berishën. E shpall ‘ Anëtar nderi i Gueriles. Besianë, 28 Nëntor 2020
 61. Flladi Poetik e nderon Rudi Berishën më CERTIFIKATË VLERËSIMI për arritjen, vlerën dhe lartësimin e vargjeve të tij. Tiranë, 01 dhjetor 2020
 62. Certifikatë kualifikimi dhe vendi i dytë i festivalit të Aktrimit të Rinisë edicioni 4 i titulluar “ Festivali i Aktrimit Jehon, Rinia Shqiptare Triumfon dhe i 100 vjetorit të Tiranës i jepet: Rudi Berishës “ Çmimi i dytë për Interpretimin më të Bukur të Kinematografik “ Tiranë, 08 dhjetor 2020
 63. Shoqata Kulturore Artistike Jehona Shqiptare
  “ Titull Vlerësimi LIDER NDERI ARTISTIK PËR VITIN 2020’’-Motivacioni: Për kontributin e dhënë ndaj Artit, Kulturës, Humanizmit të Çështjes Kombëtare për vitin 2020, Tiranë, 30 janar 2021
 64. ROYAL AWARDS (ÇMIMET MBRETËRORE)-Nderon Rudi Berishën Edukimi, paqe tek njerëzit në botë. ‘’ Ky çmim është për ata që kryejnë misionin e Mbretërisë së Kutai. Mulawarman dhe janë të mrekulluar në veprim real në fushat e arsimit dhe paqes ‘’. Më, 12 shkurt 2021
 65. Në konkursin virtual tek faqja Flladi Poetik, më poezinë kushtuar Pavarësisë së Kosovës Rudi Berisha Fiton Çmimin e parë. Dardani Antike ( Kosovë), 17 shkurt 2020
 66. Arsimi i paqes dhe botës njerëzore, duke dhuruar Certifikatë vlerësimi Rudi Berishës, duke vlerësuar se ka bërë vepra të mira në njerëzimin. Më, 02 mars 2021
 67. Shoqata Kulturore Artistike Jehona Shqiptare ‘‘, i ndahet Rudi Berishës: ‘‘ Certifikatë Individuale Autorësie e Antologjisë Nr. 4 –e ‘‘ Jehona shqiptare – 2020 ’’. Tiranë, 21. 03. 2021
 68. Diplomë vlerësimi ‘’ PENA E ARTË DRITËRO AGOLLI’’- I jepet Rudi Berishës. Motivacioni: Diplomë vlerësimi për nder të ‘’Rilindësit Prof. Dr. Dritëro Agolli‘’ të Festivalit të 4- I titulluar Antologjia Poetike Kombëtare Jehona Shqiptare. Tiranë, 21. 03. 2021
 69. Flladi Poetik, Vlorë-Albani, në konkursin kushtuar ‘’ 1 qershorit Ditës Botërore të fëmijëve ‘’, i ndahet: Rudi Berishës ‘’Çmimi i tretë ’’, për poezi. Më, 01 qershor 2021
 70. Flladi Poetik, Vlorë-Albani, në konkursit ‘’ Kushtuar dëshmorëve të kombit- Ditës se Dëshmorëve’’, i ndahet: Rudi Berishës ‘’ Diplomë Speciale ‘’, 21 maj 2021
 71. Klubi Letrar ‘’ ABC-ja- POETIKE’’, Shkup i ndan Rudi Berishës Mirënjohje për pjesëmarrje në Orën Poetike ‘’ Bllaca 99’’. Bllacë, 05 qershor 2021
 72. Flladi Poetik, më poezinë kushtuar Dritëro Agollit ( Në krahë të mbajnë krushqit) me poet Rudi Berisha nderohet Certifikatë Evaluation. Valona-Vlorë, Albania-Shqipëri, 2021
 73. Republika e Kosovës. Komuna e Klinës. Shkolla fillore e mesme e ulët ‘’ Ali Krasniqi ‘’, në Ujmirë-Klinë i ndan Mirënjohje Rudi Berishës. ‘’ Për kontributin e dhënë në pasurimin e Bibliotekës s’ Shkollës Fillore e Mesme e Ulët ‘’ Ali Krasniqi ‘’, Ujmirë-Klinë’’. Ujmirë-Klinë, 17 qershor 2021
 74. FORUMI LETRAR BOTËROR PËR PAQE DHE TË DREJTAT E NJERIUT. Kjo dëshmon se ka rënë dakord me sukses me Besë-Lidhjen e miratuar nga “Forumi Letrar Woeld për Paqen dhe të Drejtat e Njeriut-WLEPH” përveç Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara (SDGs) dhe Qëllimeve të WLFPH. Në krijimin e ndërgjegjësimit për të promovuar stabilitetin global, ekonomik dhe politik përmes promovimit të vlerave morale të anasjelltas, tolerancës, edukimit, edukimit të harmonisë së pafesë, vendosjes së kulturës së paqes dhe sigurisë dhe të gjithë Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm në të gjithë botën, dhe për këtë arsye jepet dhe statusi si: -AMBASADOR NDËRKOMBËTAR I PAQES – RUDI BERISHËS.
 75. Qendra Kombëtare e Poeteve, Shkrimtareve dhe Artistëve ‘’ Gjakova’’. Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport i ndanë: Rudi Berishës – Falënderim – Për pjesëmarrje në ‘’ Festivalin Mbarëkombëtar të Poezisë ’’. Gjakovë, 14 qershor 2021
 76. Shoqatës e Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Suedi “Papa Klementi XI Albani. Me rastin e kremtimit të dhjetëvjetorit të Shoqatës së Shkrimtarëve dhe artistëve shqiptarë ‘’ Papa Klementi XI Albani’’, Suedi i jepet: Mirënjohje Rudi Berishës – Për pjesëmarrje në përurimin e librit ‘’ Thesar kombëtar i Mërgatës shqiptare në Suedi 11’’ dhe mbështetës i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ‘’ “Papa Klementi XI Albani’’, Suedi. Më, 12 / 08 / 2021
 77. UNIONI I SHKRIMTARËVE DHE KRITIKËVE SHQIPTARË ” USHKSH ” i ndanë: Rudi Berishës – MIRËNJOHJE – Për pjesëmarrje në Manifestimin ‘’ 7 Shtatori’’ dhe kontributin e dhënë për letërsinë shqiptare. Prishtinë, 07 . 08. 2021
  -Rruga ime vazhdon…

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *