Home

Lajme

E Fundit/ Flamur Noka i tha të gjitha: Paskemi pas ârmikun brenda/ Habitem si mundet të flejë me …

No Comments Aktualitet Lajme

Noka i shtron pyetjen kreut të PD-së, se pse e mori vendimin për ta larguar Berishën nga grupi parlamentar.

“Në një forcë politike. Demokracie e brendshme në vendim marrje është thelbësore dhe jetike. Kur shkel parimet e vendimmarrjes ke anashkaluar parime. Është ngjarje që s’ka ndodhur kurrë .

Çështja është tek vullneti tek strukturat. Edhe PD ka institucionet e saj. Për sa kohë nuk respekton kushtetutën e forcës tënd politike me çfarë do e fitosh besimin e shqiptarëve. Është sjellë si një autokrat. E ka dêrmuar statutin dhe ka shkelur me këmbë institucionet e forcës politike që ai i di dhe mund të jenë personale.

Basha duhet të sqarojë demokratët. Pse kur dorezoi mandatet nuk iu bind presionit apo sugjerimit apo rekomandimit të SHBA. Ka qenë presion i madh i njëjti me këtë që është bërë pse nuk iu bind presionit? Kur nxori në rrugë mbi 30 mijë nën punës të shteti dhe bôjkôtòi zgjedhjet lokale. Pse kur kishte interes të tij në lartësimin e emrit. I është thënë se do shpallesh ti “non grata” dhe forca e PD do shpallet forcë e padeshiruar.

Nuk i pyeti për interesa të tij. Pse e bën një gjë të tillë tani? Sot kam dëgjuar kolegë që i bëjnë avokatin Bashës. Ishin kundër. Në rast se ti merr një vendim kundër shumicës e ke të pamundur që ta përfaqësosh shumicën. Duhet të jepte dorëheqjen. Kushdo që të ishte në atë karrige nuk do merrte një vendim ta rrênôntè PD. Sepse ky vendim nuk ishte i lehtë dhe i thjeshtë. Kur e paskan ditur që strukturat anëtarësia dhe baza janë kundër vendimit. A e kanë ditur se po e përçajnë PD. Cili është qëllimi i liderit? Është ta mbajë forcën politike të bashkuar dhe ta çojë në fitore.

A u mbaj PD? Nuk u mbajt dhe u përça si kurrë më parë. Ishte e rraskapitur PD. Mori një gôditjè të dytë me shpalljen non grata. Ndërsa Basha i dha një goditje perfundimtare PD. Unë po të isha do jepja dorëheqjen. Do pranoja çdo gjë në shpatullat e mija po demokratët të mos i përçajë dhe rrênôjë.” tha deputeti demokrat Flamur Noka.

Por a ndjen përgjegjësi Flamur Noka për humbjen e zgjedhjeve? “Të gjithë ne që jemi ekipi drejtues kemi përgjegjësitë tonë, por më të mëdhatë i ka kryetari i partisë. Tani askush veç kryetarit për vendimin që pêrçâu partinë” tha ai.

Po për pêr çârjén e PD-së, me faktin që po ndjek linjën e Berishës, ka përgjegjësi Flamur Noka?

“E gjithë përpjekja e Berishës është të mbajmë forcën tonë të bashkuar. Ka vetëm një rrugë që forca politike të mos pêrçâhet, konsulta me anëtarësinë. Ne jemi produkte të votës së anëtarëve, kur merr vendim kundër, e ke përçarë. Ne kërkojmë të pyetet anëtarësia” deklaroi ai.

Burimi/newsonline51.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *