Home

Lajme

RUDI BERISHA – JETIM NE RRUGËT E ATDHEUT

No Comments Argëtim Letersi

-Ndjej mall për TY Nanë-

Eci i vetmuar nëpër rrugët e vendlindjes
Aty unë afrohem afër varrit të nanës

Aty ulëm në gjunjë dhe i drejtohem Zotit
Na dhuro paqe e ‘ i mëshiro të gjithë të vdekurit

Çdo ditë udhëtoj e ‘ i shkeli rrugët e përbaltura
Disa herë gjatë jetës me ka munguar buka

Po dashuria e nënës ka qen në shpirtin tim
Sot me ikjen e nanës nga jeta kam mbetur jetim

Udhët i kaloj i vetmuar e‘ i lidhur me dhimbje
Lotët me tradhtojnë me ecin përditë nëpër faqe

Sa herë i afrohem rrugës qe me shpie tek shtëpia
Në udhëkryqin e rrugës është varri i nanës time

Aty ndalem për të fol më nanës për jetën time
Për rrugën e shkrimet qe i qëndisë me kurorë shpirti

Ajo në heshtje mua djalin e saj poet me dëgjon
Unë me zë qaj e shprehem më fjalë qe jetim pa nanë jam

Sot sa me ka marr malli të thërras emrin nanë
E ndjej shumë dhimbje për mungesë e aromës së nanës

Vazhdoj rrugën për të përqafuar jetën në tokë
Jetim në rrugët e atdheut qe vetëm qiellin vështroj

Ngrohtësitë e rrezeve të diellit i kërkon trupi im
Qe prej vitesh është i lidhur më acarin e dimrit të ftohtë

© RUDI BERISHA

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *