Home

Lajme

Islam Lauka – Dakordёsia politike e Ramёs me Vuҫiҫin

No Comments Lajme Opinion

Nё pёrgjigje tё pyetjes pёr nismёn “Ballkani i hapur”, gjatё vizitёs sё sotme nё Prishtinё, Edi Rama deklaroi se pёr kёtё problem ka “mosdakordёsi politike” me Albin Kurtin, ndёrkohё qё shtoi se pёr ҫёshtjet e tjera ka dakordёsi me tё dhe se kjo lloj dakordёsie “ka natyre kombёtare e vёllazёrore”.
I njohur si zhongler i fjalёs, Rama u pёrpoq qё mosdakordёsinё e tij politike me qeverinё e Kosovёs pёr “Ballkanin e hapur” ta kompensojё, gjoja, me dakordёsi nё fusha tё tjera, tё cilat tingёllojnё bukur (pёr propagandё) nё veshёt e dёgjuesve.
Por zhongleri i rryer Rama duhet ta dijё njё gjё elementare: marrёdhёniet midis shteteve, para sё gjithash, janё politike. Nё qoftё se shtetet nuk merren vesh politikisht, vёshtirё tё bien dakord nё fusha tё tjera. Kёtё dёshmon edhe nisma “Ballkani i hapur” e cila ndjek qёllime thellёsisht politike dhe gjeopolitike. Tё njёjtёn gjё dёshmon edhe rasti Kosovё – Serbi. Refuzimi politik i Beogradit pёr njohjen e Kosovёs si shtet i pavarur dhe sovran ёshtё shkaku i tё gjitha problemeve qё sot ekzistojnё nё marrёdhёniet midis tyre, tё cilat nuk i zgjidh as “Ballkani i hapur” i Ramёs, as “normalizimi ekonomik” i Grenellit.
Duke theksuar se ёshtё edhe mё i vendosur pёr tё ҫuar pёrpara idenё e tij pёr “Ballkanin e hapur”, kryeministri Rama, nё thelb, rikonfirmoi dakordёsinё e tij politike me presidentin serb A.Vuҫiҫ, i cili, nё kuadrin e nismёs sё pёrbashkёt me Ramёn, kёto ditё, po e kёrcёnon Kosovёn me luftё.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *