Home

Lajme

Rustem Beshku – Shuhet dhe nje ylle ne Mat!

No Comments Argëtim Letersi

(Kujtim s.Doda)
Mesova lajmin nga ish kolegu i tije ,
Sot u shua dhe nje ylle ne Mat.
Loti prej qerpiku ,ne shpirtera do bije,
Per kete djale zotni ,qe qyteti e pat.

Buze gaz ishte Kujtim S.Doda,
Per cdo kend ate kudo e takonte,
Burre babaxhan neper oda,
Hallet cdo kujt ja mbaronte.

Isha dikur komshi me punen e tije,
Takohesha cdo dite me ate ylle.
Jeta vinka ne kete kohe,sikur ti vije,
Helmi i zi shume jete ka mbylle.

Plaset rrasa e thahet druri,
Dheu i tokes i merr shtatin.
Re e zeze sot mbi trup burri,
Ai kaq shpejt se kishte vaktin.

Nje cerek shekulli ,me te jam pa u pare,
Te mbaj ne kujtese gjithmon , te ri.
Ne shpirte loti ska per te na u thare,.
Mbetesh ylle drite ,qe ne djaleri.

Prehu i qete ,biri i Matit,.
Ne kete lufte te padukshme.
Ti sot pret dheun ,siper shtatit,
Paska qene beteje e pa mundeshme.

U zgjua dita sot pa ty,
U perlot qerpiku mbi sy.
Mati do te percjelle me nderime,
Re e forte e ksaj vetetime.

Urate e perendise shoke e vella.
Ne boten tjeter mbase kemi me u pa
Keshtu qenka kurdise kjo dunja ,
Jete te gjate femija , shpirti ne hava.

Rustem Beshku
Mati
30/09/2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *