Home

Lajme

Rudi Berisha – NGA TY SHQIPËRI LINDA – E NE TY SHQIPËRI DO TË VDES…

No Comments Argëtim Letersi

Nëse varrin nuk do të të kem në Shqipëri
Ju lutem mos me thoni qe isha unë shqiptar
Mos me vendosni as në kokë plisin e bardhë
Por unë jetova e po vdes vetëm si një pluhur në tokë

Nëse unë flamurin tonë kombëtar kuq e zi
Nuk e ngriti mbi kulla mos me thoni qe jam këtu
Mos me thoni qe poeti ka shkruar vargje për atdhe
Kur atdheu lëngon gjak nga plagët e marra nëpër kohë

Por nga TY linda unë poeti i dhimbjeve Shqipëri
E ne TY do jetoj e të vdes në këtë tokë të bekume
Në tokën e shtruar me shumë gurë të bardhë për liri
Në tokën me lule të kuqe të mbjella me dhè te varreve

Dua të jem dritë e fanarit qe do i zbardhë rrugët e popullit
Jo të jem qiri i ndezur i vdekjeve qe e shkrin shiu i kohës
Po te jem flamur i ngritur mbi çdo kullë në Troje Shqiptare
Atje do qëndisim e te shkruajmë me gjakun e dëshmorëve

Shqipëri o e lumja Nënë Shqipëri te dua me dashuri
Dashurinë e shpirtit tim TY ta dhuroj për dasmë me kurorë
Atje ku nusja me duvakë të bardhë është ngrirë si dëborë
Atje dhimbjet një ditë do i kthejmë në fitore për bashkimin tonë

E nga TY Shqipëri linda dhe për TY Shqipëri do jetoj
Do jetoj qe t’i shoh ditët e mbushura me plot bardhësi
Kur Trojet Shqiptare të jen të lidhur përgjithnjë në Nji
E atëherë ne TY Shqipëri dua të vdes e varrin të të kem në Shqipëri

© AUTOR # RUDI BERISHA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *