Home

Lajme

Restoranti “Noma” i shqiptarit shpallet më i miri në botë (Foto)

No Comments Aktualitet Lajme

Restoranti “Noma”, pronë e shqiptaro-danezit Rene Rexhepi (Redzepi) është shpallur edhe njëherë më i miri në botë.

“Noma” në një listë prej 50 restorantesh është votuari si më i mirë, duke rrëmbyer kështu vendin e parë. Lista është bërë nga vlerësimet e 900 ekspertëve, të cilët si më të mirin në botë kanë votuar restorant “Noma”.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Lajmin e ka bërë me dije vetë restorant “Noma”, ku ka postuar një video kur shihen të lumtur duke brohoritur e duartrokitur pasi marrë lajmin se renditen të parët për restorantin më të mirë.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

“Çfarë momenti i pabesueshëm për të gjithë ne në Kopenhagen. Ne jemi shumë të lumtur dhe krenarë që ekipi ynë është votuar numri 1 restorant në botë. #Botët50 më të mirat” thuhet të postim.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Rene Rexhepi bashkëpunëtor dhe kuzhinier në restorantin “Noma”, ka lindur në Danimarkë, por me baba shqiptarë dhe nënë daneze. Kur ishte 15 vjeç, Rexhepi la shkollën e mesme. Ai u regjistrua në një shkollë gatimi me një mik.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Pasi zgjodhi një karrierë të kuzhinës, Rexhepi u trajnua në një restorant lokal në pronësi të familjes me yje të quajtur “Pierre André” në Kopenhagen, ku ai kishte një praktikë që zgjati katër vjet. Kur ishte 19 vjeç, ai shkoi për të punuar në Le Jardin des Sens në Montpellier në Francën Jugore.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Në Dhjetor 2002, kur ishte 24 vjeç, Rexhepi u kontaktua nga Claus Meyer, të cilit i ishte ofruar mundësia për të operuar në një restorant në Shtëpinë e Atlantikut të Veriut, një ish-magazinë e shekullit të 18-të, e cila po kthehej në një qendër kulturore për Rajoni i Atlantikut të Veriut. Restoranti, “Noma” , u hap në 2004 me Rexhepi si kuzhinier kryesor. Kjo nuk hera e parë për restorantin “Noma” që cilësohet si restoranti më i mirë. Ai e ka fituar këtë çmim edhe në 2010. 2011, 2012,2014 dhe 2021.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Rexhepi ka vizituar edhe Shqipërinë në 100 vjetorin e Pavarësisë së Republikës së Shqipërisë.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm
Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm
Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm
Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Burimi/fierisot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *