Home

Lajme

Riza Mucaj – POEZI

No Comments Argëtim Letersi

Më kujtohet edhe sot
Në një ëndërr si dikur
Sa e frikshe është kjo botë
Kur dikush të ndjek me gur

Në spital kur ishim shtruar
Më kujtohet një pilot
Sa e frikshme është kjo botë
Zemra e tij ishte coptuar

Si në ajër e në tokë
Sa të frikshëm rrojm sot
Sa ky vend të gjej një kokë
Kështu do të jet sot e mot

Egërsirat të frikshme janë
Ujku, luani dhe ariu
I ke frikë se të hanë
Por m’i frikshëm është njeriu

Me frikë rrojnë kafshët në stepa
Me frikë populli që rënkon
Nga zyrtar që rrin në cepa
Lëpijn gjakun që u kullon

RIZA MUÇAJ – MANHAJM – GJERMAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *