Home

Lajme

Skënder Karaçica – Këndi i diplomacisë

No Comments Lajme Opinion

Lëvizja e Mosinkuardimit ka shkuar në muzeun e historisë,çfarë po kërkon diplomacia e nëntokës serbe në Beograd…?
Lëvizja e Mosikuadrimit e themeluar nga treshja Tito,Nehru Naseri kishte për qëllim të bëj hesapet e ballansimit në mes të dy krahëve të Përendimit dhe të Lindjes.
Kjo Lëvizja sivjet mbush 60-vjetorin e themelimit dhe qarqet e diplomacisë së nëntokës në Beograd,nuk e harruan këtë pjesë të historisë të botës së ,,mosinkuadrimit,,kur e kur edhe ish-Jugosllavia e luante lojën e strucit në këtë rrafsh të politikës dhe të diplomacisë ndërkombëtare.
Në këtë përvjetor,Serbia i hapi analet e ,,historisë,,dhe bëri zhurmë të diplomacisë duke i ftuar ish-përfaqësuesit e këtyre shteteve në taborrin e Lëvizjes…për të kujtuar kohën e kësaj historie,që,sipas analeve të historisë,ajo tashmë ka shkuar në muzeun e kohës dhe,gati-gati e ka mbuluar pluhuri i harresës…(sic!).
Pas shpërberjes së ish-Jugosllavisë në vitet e nëntëdhejta të shekullit të kaluar,tashti Serbisë dhe Beogradit nuk e ka të drejtën për të ,,trashëguar,,historinë e Lëvizjes së Mosikuadrimit…!
Çikago,11 tetor 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *