Home

Lajme

Skënder Karaçica – Bosna është një shtet invalid

No Comments Aktualitet Lajme

Në dritën e ngjarjeve
Bosna është një shtet invalid
Në një debat në N1(Sarajevë)Akademik Muhamed Filipoviq ka thënë se Bosna është një shtet invalid!Për shkak të ,,rregullimit kushtetues,,të tre entiteteve ky shtet ende nuk e ka pavarësinë e plotë.Në këto rrethana politike,Bosna dhe qarqet e saj ,,zyrtare,,që,për fatin e keq nuk dihet se kush duhet të vendos për shtetin dhe raportet shtetërore me popujt në Ballkan,përmes diktatit të regjimit fashist të Serbisë,ky shtet ende nuk e njohur pavarësinë e Republikës së Kosovës.
Qytetarët e shtetit të Kosovës,pa ,,vizë,,nuk kanë mundësinë që të udhëtojnë në Bosne!Ky regjim i ,,vizës,,është i rreptë dhe,më lehtë mund të udhëtosh në çdo shtet të Evropës,por jo pa probleme të mëdha për qytetarët e Kosovës në këtë shtet që,në historinë njëqind vjeqare shqiptaro-boshnjake ata kishin miqësi të veçantë.
Shteti i Bosnes duhet të dalë nga kthetrat e ,,diplomacisë,,së regjimit fashist të Serbisë së Aleksandër Vuçiq në Berograd!
Çikago,13 tetor 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *