Home

Lajme

Pjese nga shkrimi i Hafiz Shales ne bota sot / “Fitoi Serbica”, “Humbi Skenderaj”

No Comments Aktualitet Lajme

NGA: HAFIZ SHALA
Edukata e atyre “analfabetëve” të pa shkollë e të pa arsimuar por, të edukuar nga “shkollat familjare të quajtura kulla me frengji”, gjithnjë përsëritej dhe flitej për mbrojtjen e “vatanit” (në gjuhën turke-atdheut), duke e mos tradhëtuar atdheun, duke mos u shitur të armiku dhe duke mos u bërë argat-spiun i tij.


Shqiptarët e Serbicës, por jo edhe të Skenderajt, nën propagandën e ish “komadantëve hajdut, të akuzuar për krime, profiterë të shndërruar në milionerë, nga frika se, po nuk e marrin këtë “bastion të PDK-së të Serbicës”, që, ishte bastion i hajdutëve jo vetem të pasurisë shtetërore, blerje të tokave të shtetit më çmime damping e shitje deri në 7000 herë më shtrenjtë.


gjatë betejës së Familjës Jashari më hordhitë policore, ushtarake e paramilitare serbe, nuk iu gjindën pranë dhe as që ishin në gjendje ta zbrazin asnjë fishek kundër asaj force nga ana e “komadantëve çlirimtarë” e themelues të UÇK-së” të cilët, prapa emrit të Komadantit Legjendar, Adem Jashari dhe Hamëz Jasharit, u ngritën, vodhën, u pasuruan, bënë krime.


Kur e mohon sakrificën e Familjës Jashari, e mohon historinë tënde krenare të dhimbëshme e të përgjakshme para syve të armikut i cili, çdo veprim shtetëtor si shtet sovran, ta mohon duke të kërcënuar me arsenal të fuqishëm ushtarak, siq ishte rasti i fundit rreth zbatimit të reciprocitetit.


Tani, fitorja e Serbicës, është direktivë i atyre nga Haga, duke iu imponue e dirigjuar “fillozofinë e tyre politike” për ta marrë
pushtetin, për t’iu ikur përgjegjësive për, krim, korrupcion dhë tradhëti ndaj atdheut, për t’iu hakmarr për së vdekuri Komadantit Legjendar, Adem Jasharit i cili, le që ua zbuloi gënjeshtrat dhe mashtrimet për ledinë si “themelues të UÇK-së” por, edhe “pjesëmarrjën” në luftë, nëse Rogneri konsiderohej front lufte.


Bekim Jashari, “fajin” kryesor e kishte sepse, hajdutëve dhe profitërëve të luftës nga bastioni i Serbices, ua ndërpreu dhe ua shoi shpresat rreth manipulineve me tenderë dhë formave të ndryshme të pasurimit enorm e jashtëligjor.


Veprat kriminale siq ishte rasti i sulmit të Avokatit Halilaj, dritën për diell nga bandat e Sami Lushtakut, kërkesa për drejtësi të pakapur, i kushtuan pinjollit të Familjes Jashari, zotit Bekim Jashari, i cili bëri aq sa mundi për Komunen e Skenderajit dhe popullatën e saj.

BurimiFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *