Home

Lajme

Spiro Haxhi – SI TE PERMIRESOJME JETEN DHE SHPETOJME NJEREZIMIN NGA KATASTROFA.

No Comments Lajme Opinion

SI po jeton njerezimi?
Ne shekullin e 21te kur shkenca e natyres kane aritur kulmin e zhvillimit, njerezimi po jeton ne pabarazi,percarje, kriza ekonomike-sociale-ekologjike qe sa vene e po shtohen dhe njerezimi nuk po meson nga i vijne gjithe keto te keqija. Te gjithe jane te pa kenaqur nga qeverite dhe mjaft besojne se problemi qendron te qeverisja jo e MIRE nga politikanet dhe qeveritaret se jane te koruptuar…
Pse qeverite nuk qeverisin MIRE?
Sepse deri tani shkenca e filisofike- politike nuk dine se c’eshte e MIRA dhe MIREQENIA dhe si llogariten ato ne nje sistem ekonomik.
Kur nuk dine c.eshte e MIRA si qeverisin?
Me ligjin ekonomik kapitalist FITIMIT dhe PASURISE qe shkencetaret e ekonomise ju kane servirur politikaneve te qeverisin njerezimin.
Qeverisja e bazuar ne ligjin ekonomik te fitimit dhe pasurise nuk perputhet me ligjin e ritjes te CILESISE dhe MIREQENIES qe drejton natyrshem njeriun si individ ne jete.
Perfundimi:
Mosperputhja e ligjit “shkencor” qeverises te bashkesise me ligjin “natyror”qeverises te njeriut si individ, eshte burimi i qeverisjes te koruptuar dhe gjithe te keqijave qe perjeton njerezimi.
Aktualisht ekonomija dhe politika drejtohet nga kapitali(paraja) dhe jo nga njeriu. Kjo e ben sistemin ekonomik kapitalist jo demokratik dhe kontraditor me sistemin politik demokratic.
ZGJIDHJA SHPETIMTARE
Heqja e ligjit te ritjes te pasurise dhe vendosja e ligjit te rijes te mireqenies ne qeverisjen e ekonomike-politike kudo ne bote, eshte e vetmja zgjidhje per permiresimin renjesor te jetes te njerezimit dhe shpetimin nga katastrofa.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *