Home

Lajme

Rudi Berisha – DHEMBJA SHKRUAN PËR DHEMBJE

No Comments Argëtim Letersi

Këto dhembje qe po i shkruaj
Janë dritë për të gjithë ju mendimtarët
Janë rrugë qe i kaluan dhe malet
Janë dashuri qe pinë uji në Alpet

Sot dhembja po shkruan për dhembje
Malli digjet në dritë të fanarit në tokë
Qelli bie afër tokës së kuqe të jetës
Dhembja vrapon në ditën e vdekjes

Ç’ nesër dua të udhëtoj nëpër detin e paanë
T’ jam i lidhur më anijet që janë nisë për kërkim
Aty në mes detit ku fare nuk takon njeri po rri
Aty dua të jem unë duke gjurmuar në thellësi

Gjurmoj për pak liri e për një copë tokë te qet
Për tokën e ëndrrave që të lëviz i lirë në Gjithësi
Por këmbët i kam të lidhura e duart e prangosura
Me thoni si të eci për te takuar atdheun e syve të mia ?

Edhe pse mua dhembja më ka pushtuar shpirtin
Nuk i dorëzohem kurrë plagëve qe vinë sipas motit
Stinët ndërrojnë e janë herë me shi e herë më borë
Unë do jem i Ngritur duke Ec si një Hero i tokës më Kurorë
© RUDI BERISHA, 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *