Home

Lajme

Rudi Berisha – EJA E DASHUR S’ UNË TY PO TË PRES

No Comments Argëtim Letersi

Sot të prita tek kafeja jonë e preferuar
Aty po të pres më një lule të kuqe në dorë
Dua te shikoja sytë e tuaj ngjyrë loti e malli
E lotët tu t’i kthej në ditë te gëzimit përjetë

Po të pres e’ jam ulur në karrigen në fund te lokalit
Aty në një çosh duke e thithë tymin e cigares
Në mjegullën e tymit pikturoj fytyrën tënde e dashur
Pikturoj hijen tënde qe me iku në rrugën e panjohur

Aty në letrën e bardhë të kam shkruar fjalën dashuri
Një copë diell dhe një pjesë të reve të bardha t’ dhuroj
Diellin merre qe të ngrohë zemrën tënde të ngirë nga acari
Retë e bardha të të shërbejnë për qetësim të shpirtit tuaj

Nëse vini në lokalin e preferuar e mua nuk do me gjeni
Unë jam nisur në rrugën qe nuk do kthehem me kurrë
Por eja dhe më përcjell gjurmët e hapave të mia të lënë pas
Aty brenda në shpirtin tënd me mbyll dashurinë time me dry

E çelësin e mbaj në kutin e kujtimeve tua të vajzërisë
Aty ku e ruan dhe letrën qe ta kam shkruar me pika gjaku
Në atë kutin e vjetër dhe të ndërtuar më drurin e lashtësisë
Aty jam unë i futur qe nga dita e njohjes me sytë e fjalë tua

Të lutem me ruaj fortë e më dashuri shpirti në zemrën tënde
Aty me le vendin dhe me mbaj çdo herë sa të jesh gjallë
Unë isha dhe jetova për t’i pa e dashur vetëm sytë e tu
Tani unë jam i mbyllur në dhomën e përjetësisë larg teje

Këtu errësira me është bërë dritë dhe po shkruaj vargje
Po shkruaj mbi dheun e kthyer në letrën e bardhë të kohës
Po koha m’ është kthyer në vite te panumërta për mua poetin
Vargjet do jetë dhuratë për TY e dashur grua qe me lexon

© RUDI BERISHA, 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *