Home

Lajme

Bari Dervishllari – Kunata një dhe dy.

No Comments Argëtim Letersi

Sa të dua moj kunatë,
të mendoj ditë dhe natë.
S’ më haet buka pa ty,
zura be për tëndit sy.

Kur s’je ti zonja Hava,
s’ha dot bukë po bakllava.
Të dua të martë lumi,
Pa ty nuk më zë as gjumi.

Të dua si shqipja pulën,
aman mos ta pafsha vulën.
Kur vesh ti fustan të ri,
digjem tretem si qiri.

Thotë kunata numur dy,
Ç’ mu dogj mender për ty.
Më mirë edhe pa burrë,
kunatë si ti më mirë kurrë.

S’pata mjaft nënen e burrit,
peshqesh dhe shoqen hurit.
Ç” është kështu moj aman,
ditë e natë ham,ham ham.

Më mirë të kisha shëmbër,
se kunatë të shtrëmbër.
E bëftë mirë perëndia,
Se kështu merr flak shtëpia.

Kjo ishte veç një përrallë,
kunatat puthen me mall,
Në njëmijë raste ndonjë,
Ku ka zë nuk është pa gjë.

B.Xh.D.Dushar korçë.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *