Home

Lajme

Një thirrje publike dhe krejt miqësore z. Aleksander Vuçiq

No Comments Aktualitet Lajme

Lëri këshillat e z. Rama i cili ty bashkë më vehtën më ,,Open Ballkan”-in po manipulon.
Nuk dua të perfitojm në fatkeqsinë e tjetrit në Ballkan ngase edhe ashtu të gjithve po na kushton.Jam i sigurt dhe 100% më dhimbje e them se Serbia, shumë shpejt nga diplomaci të mëdha do ta goditët aq keq sa për shumë vite nuk do mund të ngritët në këtë pozitë ku para tyre aktualisht qendron.
Do të ndodh kjo rrufe diplomatike, jo pse faktori i progresit nderkombëtar Serbinë nuk e do, por pse Serbia për here e më keq mbi tolerancën e tyre po e tepron dhe kështu progresi në këtë rejon po deshton.
As SHBA e as Bashkimi Europian, kuptohet ata të cilët paqën në këtë rajon realisht e dojn, nuk janë kunder Ballkanit të hapur drejtë perendimit por jo më modalitetin Rus më projektin ,,OPEN Ballkan” projekt ky për mes të cilit, në mos ta pengojn Bashkimin Europian të paktën don ta kushtëzon më një paketë të quajtur,,OPEN BALLKAN”
Vet paketa e ,,OPEN Ballkan” ku nuk do shkojm si shtete por si paketë, ne do ta kishim një pronar i cili më SHBA dhe Bashkimin Europian do të negocon !!! pra as SHB e as BE nuk jan të marr, që pa nevojë Rusinë pronar të kësajë marrveshje ta bëjnë dhe nga këtu procesi më kushtëzime të vetneglizhon.
Pyetjët e para, kryesore dhe vendimtare të cilat faktori i progresit nderkombëtar Serbisë shpejt do ti bënë janë :
1-A nuk ju mjaftuan kaq vite të barazimit të viktimës më Xhelatin në bisedime të cilat nuk po rezultojn drejt paqës ?
2- A mendoni se vertetë gjithë ne që e pranuam Kosovën Shtet dhe më kerkesën tuaj e shqyrtuam në GJND për ta bërë punë të kryer edhe juridikisht, tan vetëm pse ju Serbi e mentalitetit vjeter nuk e pranoni u dashka që edhe ne Kosovën Shtet ta shkatrrojm ?
Ne Shqiptarët mjereisht e kemi paguar keq, do doja që Serbia ta thërret mendjën e mos paguan edhe haraqin e shekullit të ri ku nuk dihët a do ti mbetet emir Serbi.
Nuk do isha hakmarrës nese Serbia hap syt për të pare ku shkon dhe çfarë bënë në këtë shekullin e ri I cili nuk do fal njeri mbi krimet në ish Jugosllavi.
Paralajmërimet e mia krejt njerëzore për kujdesë që duhet pas i keni edhe në arkivat tuaja në Beograd të gjitha në protocol shkresazh gjatë viteve 1981-89-pra ishin paralajmërime për ta kuptuar se ku po e qoni fatin e rejanit tone.
Lere z. Edi Rama dhe Shqiperinë, më mirë merru më Serbinë i nderuar z Vuçiq.
Lexo nga u shtyra ta bëjë këtë thirrje sa nuk është bërë shumë vonë :
Lidhja :
http://www.gazetaexpress.com/doreheqja-e-zaevit-ngre-pikepyetje-mbi-open-balkan-vuciqi-kerkon-zgjidhje-nga-rama/

Luzern 01.11.2021

Xun Çetta

Burimi/info-cetta.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *