Home

Lajme

Elhame Gjyrevci – SANTE

No Comments Argëtim Letersi

Sa shumë fjalë thurrëm
Unë dhe ti e dashura ime
Premtuam edhe hënën
Në shoqërinë tonë
Aty ku fillon gjithçka
Nga e para e një dashuri të vërtetë
Dhëmbë shumë dhëmbë
Shkëmbim puthje të zjarrtë
Sa rrinë ti perbijë sante errësira
E natës së trishtuar
Vrapoj çmendurisht
Për të zënë hapin
Hapat e tu në ikje sikur avulluan
Pezull mbaj trupin tuaj këputur
Në krahët e mi mbetën përqafuar
Ëndrrat e një dashuri të vërtetë
Sikur u shkrijnë nga akulli
Por statuja e zemrës mbeti
Pikturë e natës së errësirës
Fluturuam dikur lartë shumë lartë
Trup ngjitur , në qiellin e hapur
Mbushur plot e përplot me yje
Botës njerëzore
I dham kuptim
Mirësi e bujari
Dashuria ka kuptim
Kërko gjejë nuk humbet kurrë.

Elhame Gjyrevci Danimarkë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: