Home

Lajme

Florika Kotska – Marathonomakut Qeparotes

No Comments Argëtim Letersi


Tu ngjat jeta o Petraq,
i re botes rreth e qark,
po gjikund – s’gjete rehat,
te ngeli shpirti ne fshat.
Nuk ke faj e te jap hak,
se nderove kaq jatak,
gradacjela e luna park
por se ty te duken pak,
nje emer te shkon per shtat,
rend o rend o marathonomak.
Rend o Petro e u thuaj,
eshte i hidhur dheu i huaj,
me mire ne shtepite tuaj
qe dhe shpirti te mos vuaj.
Rend kudo more Petraq,
rend me vrap edhe u thuaj,
se une jam fshatari juaj
ju duhet te me kuptoni,
jam makine e shikoni!
shpirti im eshte Qeparoi,
qe me treti e me bloi,
me terheq si forc e tokes
dua gjithe njerezit e botes,
pa asnje dallim e fe,
po me shume nga te gjithe
dua te shtrenjtin Atdhe.
Si su lodhe mor i zi,
Ballkan Evrope e Azi,
vjersha e fotografi,
bisedime lavderime
neper shoke e neper miq,
rruge te drejta e udhkryq,
I kendove Qeparoit
si Devollit Driteroi
i kendove dashuris,
te riut te pleqerise,
I kendove ti natyres,
te vertetes e se mires,
kurre sju fsheve deshires,
per tu kthyer ne Atdhe,
te rosh me gas e hare,
te kthehesh ne fshatin tend,
gurr i rende e te besh vend.

Dedikuar bashkfshatarit tim
Petraq .Janko.Pali!

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *