Home

Lajme

Dëshmori i UÇK-së nga Tirana

No Comments Argëtim Histori

Skerdilajd Llagami lindi në kryeqytetin shqiptar. Stërgjyshi i tij ishte nga Peja, por ishte larguar prej atje pasi kishte vrarë kryekomandantin serb. Fati deshi që edhe Llagami të kthehej të luftonte në Pejë dhe rajonin e Dukagjinit si komandant i shquar i UÇK-së.
Ishte i njohur si Komandant Shpendi, sepse thuhej për të që shkonte të luftonte atje ku ishte vdekja më e sigurtë. Me mbarimin e luftës në Kosovë ai shkoi në Luginën e Preshevës. Gjithmonë shprehej se lufta e shqiptarëve s’ka të mbaruar sa të bashkohemi të gjithë në një shtet. Më pas iu bashkua radhëve të UÇK-së në Maqedoni, ku edhe ra për të mos u shuar kurrë. Ai la një thënie shumë të njohur pas:
“Mirëmbeç Shqipëri, po të preku kush ngrihem përsëri”
Sot është ditëlindja e tij.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *