Home

Lajme

Adil Mustafa – Reagim nga IGFM ne Maqedoni Veriut

No Comments Aktualitet Lajme

Dr.Adil Mustafa /Kryetar
Tetove 5/11/2021
Per Blerim Ahmedin qe organizon protesta per barazi te shqiptare ,pergjegjesi per djegjen e spitalit modular ne Tetov dhe hetim nderkombtar te rasteve te montuara politike per shqiptaret prokurorja shqiptare L.K Apeloi kunder vendimit te gjykates dhe duhet analizuar se a vepron me urdhra te bdis per ta neutralizuar duke i montuar burg efektiv ku parashtron disa pyetje .

 1. Pse prokurorja ka bere ankese kundrejt vendimit te shkalles se pare kunder Blerim Ahmedit.
 2. Pse mendon se dënimet e shqiptuara janë te ulëta dhe pse mendon se kundër te akuzuarve duhet te shqiptohet vendim efektiv me burg
 3. Gjatë procedurës hetimore prokurori gjate analizës dhe shqyrtimit te provave ekzistuese a ka mare për baze ligjin për protesta dhe sipas ligjit për protesta a e ka analizuar faktin se ministria e punëve te brendshme ne baze te informimit te protestueseve për mbajtjen e protestës, ministria e punëve te brendshme a ka pas te drejte te bej kordon dhe ne vendin e caktuar ti ndaloj protestuesit qe ti vazhdoj protesta a e ka bere analizën qe ky vendim I polices a ka qene ne kundërshtim me ligjin për proteza dhe me ligjini për punët policore.
 4. Ne kuptimin e analizës se shkak pasojës rastin konkret a është
  analizuar nga prokuroria kush është shkaktar për shkaktimin e pasojës dhe a ndikoj kjo ne shqiptimin e lartësisë se dëminit për shkak te pasojës se krijuar tek te akuzuarit dhe gjithë kjo analize a është bere nga ana e prokurores si përfaqësuese e akuzës.
 5. Duke vëzhguar ngjarjen dhe procesin juridik penal ne si forum konstato që nga moment i fillimit qe kemi te bëjmë me një hetim sipërfaqësore qe me shumë i ngjan një procesi te montuar mbështetur me presion ndaj te dyshuarve për te pranuar fajësinë dhe te mbyllet kjo qeshje sa me shpejt ne dem të të dyshuarve me qellim te vetëm qe te shuhet ideja e protestës publike dhe ne te ardhmen askujt mos ti shkoj ndërmend qe ta shfaq mendimin e lire ne përputhje me ligjin për protesta, kemi informacione qe pranimi i fajsisë ka qene nen presion dhe ne mungese te provave andej kërkojmë qe ky proces gjyqësor te rikthehet dhe te akuzuarve tu ofrohet një gjykim i drejtë ku do te jene prezent përveç gazetave OSBES,Komitetit te Helcingut ,advokatit te popullit ,Ambasades Amerikane dhe forumi ndërkombëtare për te drejtat e njeriut
  Analizoni protestat e shqiptareve se si nderpriten ne mes rruge me kordone policie duke provoku protestusit dhe duke i sulmu dhe burgos dhe protestat e Zaevi dhhe Mickofskit dhe te bindeni se ne M.V nuk ka barrazi per shqiptare ku ka drejtesi dhe prokurori selektive.
  Protestat duhet te vazhdojn per barazi te shqiptareve qe te njihemi si kommb autokton shtetformues me gjuh shqipe zyrtare e jo si pakic me gjuh shqipe 20 perqindshe dhe te ket hetim nderkombtar per te gjith rastet e montuara politike.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *