Home

Lajme

Bari Dervishllari – Prindi një dhe dy.

No Comments Argëtim Letersi

Ç’po bëjmë,,ku po shkojmë?
jeta po merr të tatëpjetën.
Nënën, babën po mohojmë,
thua dashka peshku rrjetën.

Siç i thonë andej nga fshati,
po mbarset gomari mashkull.
Dy burra i paska zënë inati,
kanë bërë doçin sa një shakull.

Dy zuzu ,janë vënë në garë,
me këta lolot që sapo thash.
Të dyja qënkan martuarë,
po na pjellin fiq të lasht.

Lum si ne q’arritëm ditën,
të betohem për këta sy.
Këtë shekull seç e ndritën,
prindi një dhe prindi dy.

Këtyre lolove edhe zuzuve,
do tu thosha tunjatjeta.
Po të kenë lindur pe drurve,
Po ka rrjedhur kështu jeta.

Ndoshta e kanë parë gabim,
ligjin e mohimit të mohimit.
Tek njeriu ka një ndryshim,
s’jemi bimë anës së Drinit.

Ne jemi bijtë e gjithësisë,
prandaj jam konservator.
nënat na kanë dhënë sisë,
nuk ka baba qumështor.

Sinqerisht po më vjen keq,
për këta me sjellje ndryshe.
por asnjë pik as presje s’heq,
jeta s’është tango dyshe.

Derq o fat e djall o punë,
fati q’ u ra këtyre qyqarëve.
ne mos na futin në shtrungè,
t’ mohojmë ligjin e të parëve.

B.Xh.Dervishllari.Dushar Korçë.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *