Home

Lajme

Musa Krasniqi – KRYEMINISTRAT TONË & AKADEMITË TONA

No Comments Lajme Opinion

Njëri KM shqiptar ( A. Kurti ) me të drejt thot para botës dhe shqiptarëve se ‘presedniku’ i Serbisë Vuçiç po synon e rrezikon një luftë të re pushtuese në Ballkan ndersa tjetri KM shqiptar ( E. Rama ) po e paraqet të njëjtin ‘presednik’ – Vuçiçin, para shqiptarëve dhe botës si “qingj” duke u perpjekur “me mish e shpirt” që këtë ‘presednik’ me “cucë e macë” të na e sjellë në Durrës e Tiranë e n’gjithë Shqipërinë matanë.
A ka pasqyrim më të qartë se sa ky krahasim për gjendjen e mjerë të politikës shqiptare sot, në Gadishullin Ilirik ? Ska nevojë fare me “hargjuar rrjeshta” për analizë më të gjatë.
Pse kemi dy akademi shkencash? Kujt do ti sherbejnë këto dy akademi nese sot nuk i sherbejnë kombit t’vet që gjendet në udhkryq?
Shumë shtete skanë akademi si institucion siç kemi ne por kanë akademikë të vërtetë.
Ne praktikisht skemi as akademi t’shkencave e as akademikë.
Ne kemi akademi formale, sa për emër e tituj. Ne kemi egoistë e servilë.
Musa Krasniqi
06.11.2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *