Home

Lajme

Islam Lauka – Një koment për “No comment” të Departamentit të Shtetit amerikan

No Comments Aktualitet Lajme

Departamenti i Shtetit amerikan deklaroi se nuk komenton pse disa vende nuk u ftuan në Samitin e Demokracisë. Në rast se, midis vendeve të paftuara, nuk do të ishte Kosova, mbase, nuk do të kishte arsye për të komentuar këtë deklaratë të Uashingtonit zyrtar.
Por mungesa e saj në këtë forum, kur dihet që roli amerikan në Kosovë, në 30 vitet e fundit, ka qenë vendimtar, si në ҫlirimin e saj, ashtu edhe në të gjitha fazat e shtetndërtimit, pashmangshëm, të ҫon te pyetja: ҫfarë sistemi vlerash ka mbështetur dhe ndërtuar SHBA për kaq vite, nëse ai nuk ka të bëjë me demokracinë?
Me aq sa e njoh unë Kosovën dhe rajonin, ajo do të duhej të ftohej e para nga vendet e Ballkanit Perëndimor në Samitin e Demokracisë. Kosova dallohet për orientimin e qartë proatlantik dhe proeuropian dhe është e angazhuar seriozisht në luftimin e korrupsionit e të krimit të organizuar.
Në vend të “no comment” të Departamentit të Shtetit, do të ishte i mirëpritur rishqyrtimi i qëndrimit të mëparshëm dhe dërgimi i ftesës për Republikën e Kosovës në Forumin e Demokracisë, ftesë që ajo e meriton plotësisht.

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *