Home

Lajme

Rama si hije e Vuçiçit

No Comments Argëtim Histori

Dritan Goxhaj

24 nentor 2021 ·

Më 1999 gjatë luftës në Kosovë qeveria e Sërbisë angazhoi në luftë kundër UҪK-së dhe në pastrimin etnik ndaj shqiptarëve në këtë trevë autoktone të tyre 165.000 forca ushtarake, paraushtarake, policore, mercenare e civilë të armatosur. Gjatë kësaj lufte Sërbia vrau 11.840 shqiptarë të pafajshëm, prej të cilëve 1688 ishin fëmij të moshës nga 0 deri në 16 vjec.

Të gjithë këta shqiptarë u vran e u groposën në 530 varreza massive.

Focat serbe dhunuan 20.400 femra, dogjën dhe shkatërruan 100.589 shtëpi, banesa e objekte të ngjashme;

Dogjen e shkatërruan 358 shkolla, 71 zyra institucionesh;

Dogjën 30 shtëpi kulture, 93 biblioteka publike, 123 objekte shëndetësore;

Dogjën 215 objekte fetare të besimit mysliman ( xhami, teqe, tyrbe);

Dogjën gjith arkivin e Bashkësis Islame të Kosovës i cili mbante dokumenta që nga shekulli XV;

Dogjën edhe 5 objekte fetare të besimit katolik (kisha);

Dogjën edhe 88.101 objekte ekonimike shtetërore e private ndihmëse;

Në raportin e Komisionit Ndërkombëtar për Persona të Zhdukur, i hartuar nga antropologu i lartë i ICMP-së, për mjekësi ligjore, Dr.Mark Skinner, thuhet se gjatë luftës në Kosovë janë gjetur 82 persona, të cilët ishin transportuar të gjallë deri në Serbi dhe espertiza ka vërtetuar se këta trupa nuk ishin ekzekutuar me plumba apo mbytur me mjete tjera, vdekja e tyre është krejtësisht e një natyre tjetër. Më pas ishin varrosur me arkivole dhe qese të etiketuara në varrezat e Rashkës, Batanjicës dhe Petrovosellës. Këtyre viktimave u janë nxjerrë organet, kanë qenë 13 meshkuj, 14 femra dhe 9 fëmijë.

Gjatë kohës që në kosovë kryheshin këto kryevepra të terrorit shtetëror serb mbi shqiptarët në Kosovë, Aleksandër Vuçiç president i Sërbisë tashti dhe mik i tanishëm dhe vëllai prej feje e ideali i Kryeministrit ton Ed(vin) Ramës, ishte ministër i informacionit në qeverin genocidiale të sërbisë së Millosheviçit.

Dhe në atë kohë jo vetëm që mundohej ta mohonte e mbulonte këtë genocid, por edhe deklaronte : Për çdo serb të vrarë ne do vrasim 100 shqiptarë të Kosovës.

Ndërsa sot Rama, ky njeri shterp i historisë sonë deklaronte para parlamentit sërb në një lidhje me internet nga zyra e tij në kryeministri se: “Unë kurrë nuk e kam dëgjuar Vuçiçin të flasi keq për Kosovën”.

Me injorancën e tij karakteristike, arrogancën prej idioti dhe anti shqiptarinë prej zemre, sot ai u bë hija dhe alterego e Vuçiçit duke dashur ta shfajësojë atë dhe jo vetëm atë por edhe gjith sërbinë e Millosheviçit dhe të Vuçiçit për të gjitha krimet e lartpërmendura.

Dhe me djallëzinë e një mashtruesi ordiner u mundua që të banalizojë konfliktit shekullor midis shqiptarëve dhe sërbisë sikur ky ka ndodhur për shkak se dikush gjoja paskësh folur keq kundër Kosovës, e tashti ky Esat Pasha ynë modern na del garant që nuk është kështu.

Nuk çuditem që edhe të jetë e vërtet që Rama mos ta ket dëgjuar Vuçiçin në 1999 t’i ket thënë ato fjalë, pasi atëher Rama ja kish mbathur në Paris e ishte i zënë me tregti ikonash e nuk kish kohë të interesohej ose dëgjonte se çfar ju ndodhte shqiptarëve, e në veçanërisht atyre në Kosovë.

Ajo që më çudit janë shqiptarët që i bëjnë temena, patronazhistin, votuesin e avokatin këtij me nder njeriu.

Por si thoshte Fishta tek tregimi itij “ Skëndërbeu dhe djalli”, kur Skëndërbeu e pyet djallin : Si janë Shqiptarët?

Djalli i përgjigjet: Ashtu si i dun armiqt.

Ishalla çohet Avniu nga varri e mbaron punë sërish me Esatin se ne të gjallëve na ka vdekur shpirti me koh e nuk duam ta prishim rehatin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *