Home

Lajme

Skënder Karaçica – ABETARJA E UNIFIKUAR PËR TROJET ETNIKE NË BALLKAN

No Comments Lajme Opinion

Në dritën shqiptare
Në mbledhjen e shtatë të dyja qeverive të Shqipërsië dhe Kosovës,mbajtur në Elbasan,në kuadër të nënshkrimit të marrëveshjeve,ndër të tjera u tha se vitin e ardhshëm do të nis hartimi i ABETARES së unifikuar për Gjuhën Shqipe për fatosat shqiptarë të shkollës shqipe për tërë hapësirën etnike të trojeve tona.
Është thënë me të drejtë se ABETARJA dhe SHKOLLA SHQIPE për një shekull e pati misionin arsimor dhe edukativ të brezave me temën kombëtare:Si duhet të bëhet Atdheu…!
ABETARJA e Gjuhës Shqipe i bëri vijat e gjeografisë kombëtare shqiptare në Ballkan.
Çikago,nëntor të motit 2021

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *