Home

Lajme

Ira S. Kurti – Filmi artistik dhe ai dokumentar!

No Comments Lajme Opinion

Është për të ardhur keq që në një kohë kur Bota e në veçanti vendi ynë ka probleme themeltare të ekzistencës merren me duhet të bëhet apo jo shfaqje Teatrale “Prefekti”!
Dhe meqë ky u bë subjekti i ditës doja t’u bëja një pyetje. – Ku ndryshon një film artistik nga filmi dokumentar❓
🔴 Filmat artistik kanë një ndryshim themelor sepse përdorin fantazinë e skenaristave, kurse filmi dokumentar duhet t’i rri fanatik dokumentimit real.
Nuk është film dokumentar që i thoni turp se ka shtrembëruar personin në fjalë. Është komedi që dmth përdor hiperbolën për efekt humori. Filmat, teatrot janë për argëtim (entertainment) ndaj përdorin fantazinë e shkrimtarëve/skenaristave, që ndryshojnë nga filmat dokumentar që i duhen t’i qëndrosh besnik realitetit! Ju lutem duhet të kuptohet ndryshimi!
Bashkohem me disa që sygjeronin shkrimtarëve/skenaristëve që të shkruajnë të reja skenarë nga personazhet e Byrosë Politike, nga anëtarët e Parlamentit që na kanë bërë të qeshim e të qajmë më shumë se “Prefekti”!
🔺️ Pastaj, audienca të zgjedhi ku don të shkoj e të argëtohet! Fitimin e merr ajo shfaqje më e arrirë!

Burimi/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *